reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

ale tu ruch :-) fajnie, Ja Was podczytuję, ale przyznaję się - zanim doczytam do końca wszystko to już nie chcę mi się pisać :zawstydzona/y:
Ja już 2 tydzień męczę się z przeziębieniem, złapało mnie w sobotę tydzień temu, i chyb to były zatoki, bo zatykało uszy a katar niby był , niby go nie było, teraz już lepiej :tak:
Ostatnio strasznie nerwowa się zrobiłam, zwłaszcza jak przyszła kontrola z Poczty polskiej , sprawdzić czy mam opłacone radio z którego korzystam, tak się wkurzyłam na nie, człowiek ledwo na koszty wyrabia albo i nie wyrabia w firmie a jeszcze przyjdą i karę dowalą , co za kraj!!!! Ja policzyłam to musiałabym miesięcznie na takie różne organizacje ok 100 zł / mies płacić :wściekła/y: Wyłączyłam radio, słucham teraz mp3 przez słuchawki, no ale to mało profesjonalnie wygląda jak klient wchodzi :no:
A Wy tu o dietach , a Ja dalej prawie 70 kg mam :-( bo to jest tak że Ja nie umiem być konsekwentna :zawstydzona/y: a jak do teściowej jadę to tak już w ogóle nie ma mowy o diecie, ciastka, obiad, kolacja, smażone na smalcu albo w głębokim oleju, ehhhh , no ale Ja to chcę przytyć :-p:-p ale tylko w okolicach brzucha :tak::tak:
Aniunia - przeczytałam że TY się kochana starasz , fajnie , mam nadzieję że w tym roku to u nas pozytywnie się skończy :tak: a co z tymi guzkami? wycięli Ci? bo to mi umknęło :-( a powiedz jak się trzyma mąż kuzynki która w zeszłym roku tak nagle zmarła , straszne to
[*]
zjola - a no widzisz , przyszłaś na zastępstwo :-) a Wy się teraz zabiezpieczacie tak ? do tego zabiegu ?
kobietka - dieta ze smalcem ? :-D:-D pierwszy raz słyszę , zazwyczaj eliminuje się tłuszcze,no ale ciekawe jakie efekty będą :-)
magda - prawko ochrzczone :-D dlatego Ja nie jeżdżę w zimę , bo się boję że płacić trzeba będzie :-p
chyba muszę kończyć te moje wywody bo widzę że się rozpisałam strasznie :-)
aha jeszcze tylko zapytam kobietka, aniunia - macie niedoczyność tarczycy, bierzecie leki? i w jakiej dawce? ;-)
ewelina, danula, czarna - buziaki :*******

reklama
Hejka!

Madziu - miłej pracki :)

Anastazja - witaj słonko i zdrowiej. Ja już wydobrzałam. My się nie zabezpieczamy jakoś szczególnie, bo ja wiem kiedy mam owu. Po prostu odpuściliśmy sobie kilka dni. Poza tym gin powiedział, że te zrosty działają antykoncepcyjnie i raczej nie ma z nimi szans na ciążę :no:. Jestem właśnie po owu drugi dzień, więc okres płodny mija. Możliwe, że przed zabiegiem będę musiała wziąć leki antykoncepcyjne, jeżeli dostanę @ przed 3-im lutego. Spowodowane, to jest tym, że zabieg trzeba zrobić do 12 dnia cyklu, przed owulacją a ja mam zaplanowany zabieg na 12 dzień cyklu. Żeby jajeczkowania nie było muszę je zatrzymać lekami jak by co. Według mnie będę musiała wziąć te piguły, bo owu miałam dość wcześnie i wiem, że @ przylezie ok 1 lutego :( No ale, to tylko jeden miesiąc :)
A z tym radiem u Ciebie, to lipa :( Skurczybyki jedne!

Anastazja- zdrówka Ci życzę kochana:tak:, no właśnie dieta ze smalcem ciekawe co z tego będzie puki co 1kg mniej zobaczymy co dalej będzie się działo.
Madziu- miłego dnia w pracy.
A ja szykuję sobie karczek , tym razem doprawiłam ziołami prowansalskimi zobaczymy jak będzie smakowało.

zjola - to takie gierki masz z tymi zrostami, no ale dobrze że jest wiadomo o co chodzi:tak: a Ja to kurczę zastanawiam się czy Ja ma w tym tygodniu pecha jakiego czy co, w poniedziałek te babki z abonamentem RTV. wczoraj wkurzyłam się na administrację naszego osiedla. Mamy takie "elitarne" , zamknięte, z ochroną , płacimy kupę pieniędzy ( oczywiście jak podliczyć wszystkie mieszkania :-) ) i co ? i wychodzę wczoraj z bloku o 9:20 a tu nic a nic nie odśnieżone, dochodzę do bramy wjazdowej a tam p. Meciu dopiero bierze się za robotę, dzownię ok 14 do babeczek w administracji , to te zdziwione że o co mi chodzi, przeciez w południe były i odśnieżone jest :szok: a dzisiaj ? dopiero co odpaliłam komp a tu już telefon - kolejni naciągacze, PKT zeby im 400 zł za wpis zapłacić :angry: i bądź tu człowiek zdrowy!
kobietka - tak patrząc na mięsa, to najlepsze jest zdecydowanie wołowe, drób jest naszpikowany hormonami, wieprzowina tłusta ( ale gdzieś czytałam że zawiera białko w odpowiednie ilości ). A smalec - uwielbiam taki na bułeczkę ciepła , moja teściowa robi taki smalczyk z mięsem, więcej mięsa - i jest pycha :-D:-D

A wy znowu o żarciu :szok:

Anastazja - no to jakieś plagi egipskie się na Ciebie rzuciły :szok: Ja wczoraj wybuliłam prawie 500 zł na okulary, jeżeli to Cię może pocieszyć. Kasa ucieka z konta strumieniami, tylko jakoś ciężko ja zarobić cholercia!

Kobietko - mówisz, Ze dieta działa? Mnie ten smalec odrzuca, bo ja jakoś nie przepadam ale karkóweczka, pycha!

Zjola- puki co 1kg mniej zobaczymy jak będzie dalej, ja chyba zamiast tej łopatki na smalcu będę jadła kurczaka z warzywami też taką niedużą porcję , no i wyczytałam o tej diecie ,że stosują też płatki owsiane i kefirek taka odmiana będzie trochę przerobię tę dietkę na bogatszą w warzywka i nabiał :tak: żeby była tak trochę urozmaicona.Na śniadanko zjem płatki owsiane na wodzie, 4śliwki suszone i 250g kefirku, potem jakiś owoc potem pierś z kurczaka 130g z warzywkami , a na kolację szał serek biały z jogurtem naturalnym, taki zamiennik znalazłam w necie dziewczyna pierwszy tydzień jadła karkówkę ,a potem powyższy zestaw przez drugi tydzień i zadziałało.

Anastazja, ale Cie dawno nie widziałam... Jaką Ty masz dobrą pamięć.. Ja biorę dawkę 75 euthyroxu.. I wyniki podobno idealne do zajścia.. Tsh 1,88. Nie miałąm zabiegu ..tuz przed nim lekarz wziął mnie na jeszcze jedno badanie i mniej wyczuł guzek , więc stwierdził, że nie ma co mnie ciąć i wysłal mnie na biopsje mammotomiczną.. Na tej biospji lekarz pobierający wycinki powiedział ,że wybrał ich tyle, że guzek jest juz nie widoczny na usg... Potem chcialam sie dostac do chirurga mojego z wynikami,ale do tej pory mi sie nie udało... Wiem tylko, że to była zmiana łagodna a moj gin stwierdzil,ze z tymi wynikami mozna sie starac... wiec sie staram i juz.. Nie bede stala w kolejkach a i tak mnie moze nie przyjmie ten chirurg..
Hani niedługo juz nie bedzie rok.. Nie moge sie przyzwyczaic do tej mysli... Jej maz jakoś tak rzadziej do nas przyjezdza..Hania lezy u nas na cmentarzu a nie w Krakowie.. I dobrze, że jej meza namówilismy na to, bo ciocia mi mówiła, ze podobno kogos poznał.. 5 stycznia skonczyłaby 27 lat :(
Powiedz.... czy Wy tez juz sie staracie? Wspólczuję opłat, wiem jak to jest...Na szczescie juz sa za mna, bo zamknelam interes.. Moja mama dodatkowo jeszcze musi płacić ZAIKS.. co za zdziercy... Zycze zdrówka...

reklama
Aniunnia- ja mam dawkę 50 letroxu i mój wynik jest za wysoki bo mam 2.80 wynik tsh ,ja też z tych cierpiących na tarczycę , i mówisz ,że schudłaś mimo niedoczynności?Czyli się da:tak:

Do góry