reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
Ja Ci nic nie doradzą ani nie pocieszę. Maks jest typem nieprzesypiacza nocy:) Dalej budzi się co dwie godziny. Flachę dostaje o 20 i o 6 rano. W nocy łyka wodę i budzi się na nią.
Dla pocieszenia powiem że po tylu miesiącach nie spania wystarczy 5 godzin na dobę snu i czujesz się świetnie. Ja pamiętam że jak był mały to chodziłam wiecznie niewyspana (a spał więcej niż teraz bo budził się co 4 godziny o 24 i o 4 ) a teraz chodzę do pracy i czuję się wpyczęta chociać dziś nie spał od 1.15 do 4 o 7 pobudka i do pracy:)
Ja bym na twoim miejscu jednak karmiła w nocy. Młoda jest bardzo malutka, mało przybiera na wadze (w nocy masz bardziej kaloryczny pokarm) a i tak się budzi (budzenia wynika z niedojrzałości systemu nerwowego to że dziecko nie potrzebuje jeść nie znaczy że będzie spało a jak dasz cyca to przynajmniej szybko zaśnie.

reklama
Moim zdaniem to dziecko samo sobie ułoży kiedy chce przesypiać noc, próbowałam z herbatkami , a i tak się budziła do czwartego miesiąca dwa razy w nocy o 2 i 4, trochę zjadła i dalej lulu.Teraz ma osiem i śpi do 4,5 zjada i śpi do siódmej. Raz nawet do ósmej. Nie wiem co to za lekarz, ale wydaje mi się, że nie ma racji takie malutkie dziecko jeszcze potrzebuje nocnego karmienia i bliskości. a do niewyspania naradę da się przyzwyczaić:)

Ja nadal karmię Małego na żądanie. Zazwyczaj budzi się w nocy dwa razy ( rzadko jeden). Za kilka tygodni zacznę wprowadzać pierwsze posiłki może wtedy coś się zmieni i będzie mniej jadł w nocy. Chociaż te noce nie są takie straszne. :-) Zawoła że chce jeść, naje się i momentalnie usypia. :-) Fakt snu brakuje a raczej jego ciągłości ale można się przyzwyczaić.
Poza tym dodatkowym atutem karmienia nocnego jest to że mleko wtedy jest bardziej wartościowe a dla mojego Maluszka zrObię wszystko co najlepsze ;-)

Poza tym dodatkowym atutem karmienia nocnego jest to że mleko wtedy jest bardziej wartościowe a dla mojego Maluszka zrObię wszystko co najlepsze ;-)

właśnie. zgadzam się. powrót na studia będzie ciężki bez snu ale czego się nie robi dla dziecka. w ciągu 2 tygodni przybrała 60g więc odstawiam herbatkę czy wodę i będę karmić na każde życzenie. niestety lekarz kazał kupić mleko modyfikowane i po kąpieli dawać raz dziennie. zobaczymy co będzie. kupiłam jeszcze herbatę na laktacje bo mało mleka chyba mam no i wychodzi na to ze mało wartościowe jest :(

Nie ma czegoś takiego jak mało wartościowe mleko. :-) Mleko zmienia się do zapotrzebowania dzidziusia i to może potrwać klika dni
A fakt jak na dwa tyg. to przybrała mało. Zastosuj się więc do zaleceń lekarza. Jest duże prawdopodobieństwo że Mała będzie po takiej butli fajnie w nocy spała ( dłuży sen ).
powodzenia :-)

reklama
Do góry