reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
a możecie pomóc mi w znalezieniu nosidełka? jestem sama przez cały dzień i często nie mam jak nawet śniadania zjeść bo mała nie chce sama być i nosidełko wtedy jest niezmiernie mi potrzebne. nie wiem jakie powinno ono być żeby moja miesięczna córeczka była w nim bezpieczna. doświadczone mamy będą wiedzieć. będę wdzięczna za linki do aukcji allegro

aha-mała waży 5200 g więc rośnie i raczej nie głoduje :/ teraz daję jej na każde zawołanie żeby mleczka było dużo a woła co 2h (tylko czasem co 1h)

reklama
Nie do końca wiem o jakie nosidełko Ci chodzi. jeżeli chcesz mieć małą przy sobie cały czas to chyba tylko chusta wchodzi w grę dla takiego maluszka. A może po prostu wystarczyłby jakiś leżaczek w którym będzie sobie leżała i patrzała jak jesz śniadanie. Chociaż na to też chyba za mała. A nie możesz wózkiem wjechać do kuchni??

może jeszcze coś dziewczyny wymyślą. generalnie taki dzieciaczek powinien leżeć. nosidełka układają w pozycji pionowej bardzo niekorzystnej dla kręgosłupa. Te ergonomiczne miękkie są dopiero od 4 miesiąca. Spróbuj najpierw w foteliku samochodowym ją położyć na chwilkę może wystarczy jak się sprawdzi to pomyślisz o leżaczku.
A chusty się nie bój to na prawdę super sprawa (nie z doświadczenia bo mój maluch za chiny ludowe się nie chciał w takiej chuście polożyć ale z opowieści my chodziliśmy w nosidle ergonomicznym ale chodzi o wygodę noszenie i posiadania wolnych rąk, wszędzie możesz sama wyjść bez męczenia się ze schodami i ciężkimi wózkami, możesz najpierw chuste wypożyczyć na próbę Wypożyczalnia chust i nosidełek - LennyLamb.com)

mija już 2gi miesiąc... uf ależ ten czas leci. mała zdrowa i szczęśliwa. gaworzy jak nakręcona, główkę super trzyma jak na swój wiek, jest bardzo radosna i ciągle się śmieje. próbuję nauczyć ja przesypiania nocy ale nie wychodzi. budzi się od 23 co 2 h i domaga się cyca (smoka nie akceptuje wtedy).

ale mam inny kłopot niecierpiący zwłoki. jutro lub pojutrze mamy pierwsze szczepienie. jaką szczepionkę wybrać? 3 w 1 czy tradycyjna na NFZ? czy ta 3 w 1 nie napędza po prostu koncernów farmaceutycznych? co radzicie??

cześć misiaszek, mam córeczkę niewiele starszą od Twojej i też niedawno (w poniedziałek tydzień temu) była szczepiona. Wybraliśmy szczepionkę 5w1, kosztowała nas 109zł (pierwsza dawka). A wybraliśmy ją dlatego, że jest bezpieczniejsza od tych NFZ, zawiera martwe szczepy bakterii. Jest to skonsultowane z pediatrą w rodzinie- moim wujkiem, więc osobą, która szczerze mi doradziła, bez żadnych korzyści finansowych:-)

ale mam inny kłopot niecierpiący zwłoki. jutro lub pojutrze mamy pierwsze szczepienie. jaką szczepionkę wybrać? 3 w 1 czy tradycyjna na NFZ? czy ta 3 w 1 nie napędza po prostu koncernów farmaceutycznych? co radzicie??

Moja Maja jest właśnie dzisiaj po drugim szczepieniu, my zdecydowaliśmy się na 6w1, dlatego, te szczepionki są nowocześniejsze no i nie ukrywam chciałam zaoszczędzić malej płaczu, przy szczepionce 6w1 ma tyko jedno wkłucie, przy tych na NFZ aż 3:szok: szkoda tylko, że te 5w1 czy 6w1 są takie drogie:-(

a kiedy się decyduje na szczepionkę kupowaną samodzielnie? no i gdzie wychodzi kupienie najtaniej? ja co prawda mam na to jeszcze troszkę czasu, ale muszę sensownie zaplanować wydatki :)

reklama
dzięki :) przyłączam się do pytania gdzie kupić?? wybiorę 5w1 bo tańsza od 6w1 ale zastanawiam się jeszcze nad szczepionkami na rota wirusy i pneumokoki i nie wiem co z nimi...one są bardzo drogie a nie wiem czy konieczne :/ co sądzicie?

Do góry