Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
ja slyszałam, że najlepszy jest linomag
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj.Według mnie najlepsza na potówki jest kąpiel przez kilka dni w wodzie z nadmanganianem potasu (do kupienia w aptece) Dosłownie kilka kryształków wsyp do wanienki i wykąp mała a buźkę przetrzyj wacikiem namoczonym w tym roztworze.jak nie odparzenia to potówki... odparzenie wyleczone dość szybko ale teraz są potówki. jest tak gorąco że w pokoju mała ma 26'C pomimo że przez noc wietrzę a w dzień zamykam okno. jest taka grubiutka te ma mnóstwo fałdek i wokół nich pojawiły się "chrostki"... no i nie wiem czym mam to smarować. mam linomag, tormentiol, sudokrem, maść z apteki przeciw odparzeniom, wazelinę, parafinę w płynie. czy coś z tego pomoże?
Jeżeli gumka od pampka się odbija na nózkach to najwyższa pora zmienić je na większy rozmiar i tyle.Odparzenie powinno się zagoić.Anek to przynajmniej pwieidzialas mi cos nowego bo mi w szpitalu mowili ze jak juz nie dizie karmic piersia to odciagac i z butli i tez bedzie dobrze.. a to dziady jedne.
co do potowek to ja smaruje skore bapanthenem.... i wietrze jak najluzniej... w sumie mala caly czas w pampersi na dwor tylko jakas lekka bluzeczke zakaldam...
ale mam inny problemm.. bo pampersy maja gumke taka cienka i ona odparzyla mala w pachwiie.. smaruje to sudocremem i iwetrze ale jakos nie bardzo schodzi a teraz skora z tego schodzi jeszcze...:/
Jeżeli gumka od pampka się odbija na nózkach to najwyższa pora zmienić je na większy rozmiar i tyle.Odparzenie powinno się zagoić.