reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
a moze to bardziej uczulenie na pieluszki jakie stosujesz? Jakich uzywasz?
Dobrze robi na odparzenia czeste wietrzenie i masc robiona na recepte (tzw. masc borowa) poza tym pilnuj zeby przed zalozeniem pieluszki skora byla sucha.

reklama
Dzieki za odpowiedzi, tak w nawiasie to uzywamy Pampersow, mam nadzieje ze niedlugo bede mogla sie pochwalic sliczna zdrowa pupa mojej coreczki, wszystkie serdecznie pozdrawiam:-)

a moja dostała teraz Advantan poprawa była juz po pierwszym posmarowaniu a tak to sudocrem i puder z tlenkiem cynku i wietrzenie ;-)

u naszego synka raz pojawiło sie mega podparzenie ...ale takie że skura zeszła i były same rany ....płakałam razem z nim ...w aptece poradzili LINOMAG ...z godziny na godzine było coraz lepiej ! smarowałam i wietrzyłam .Dom cały był zsiusiany ...ale pomogło :)

Ja jeszcze dodam, ze warto taką odparzoną pupkę posmarować oliwką a dopiero na to warstwa sudocremu/pentacremu czy i innego środka p. odparzeniom-tu wybór jest indywidualny, bo każde dziecko jest inne. A oliwka powoduje, że odparzona pupa tak nie szczypie przy kontakcie z moczem.
Sama na odparzoną pupę stosowałam neo tormentiol, a jak juz odparzenie zeszło-sudocrem. Póki co jest super. No i koniecznie wietrzyć. Ja to robiłam tak, ze rano myłam pupę w wodzie i mydełku, kładłam podkład i pieluchę tetrową na łóżko i karmiłam małą. A z każdej zmiany pieluch robiłam 10 minutowa "ceremonię", by choć trochę pupę przewietrzyć i tak robię do dzisiaj

Kubuś mial odparzoną pupcię tylko raz, właśnie po pieluszkach i chusteczkach firmy PAMPERS. zmiana pieluch na HUGGIES i zastosowanie wspominanego juz wielokrotnie SUDOCREMU podziałały natychmiast, pozatym sudokrem stosujemy na wszelkiego rodzaju otarcia czy krostki i znikaja odrazu, pozdrowienia

hej,mialam tez taki problem z corka.Teraz ma trzy miesiace i ma super gladka pupcie.Na szybkie wyleczenia polecam masc TRIDERM-posmarowac zaledwie kilka razy,potem uzywam do pielegnacji tylko linomagu masci,i jes super.Zadnych odparzen wiecej.Tylko jest problem,ze triderm jest na recepte....Ale warto ja sobie zalatwic i trzymac masc w pogotowiu tylko na ciezkie przypadki...powodzenia

reklama
U mnie pediatra polecił steryd - Cutivate - i dopiero po nim zeszło.
Inne metody nie pomagały (Bepanthen, Sudokrem, maść pośladkowa, kartoflanka, wietrzenie pupy, mycie mydłem nie chusteczkami, mycie wodą itp). Po sterydzie zeszło w kilkanaście godzin. Jakby ci te sposoby nie pomagały, to polecam konsultację z pediatrą. :-)

Do góry