reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
w krochmalu ja kapie od wczoraj i dzisiaj drugi dzien, poki co nie ma poprawy , mam nadzieje ze jakos uda mi sie zlikwidowac to cholerstwo

Jak do piatku nie bedzie poprawy to skocz do lekarza ...lepiej mieć na weekend jakieś masci na wszelki wypadek .

I tak jak dziewczyny pisza ...nieubieraj za ciepło ...jak teraz sa upały to niech leży golutka ...nawet bez pieluchy ..a pod tyłek podkład :)

reklama
to prawda, zalezy od dziecka. zresztą tak jest ze wszystkim, pieluszki, kosmetyki, mleczka. Trzeba wypróbowac i wybrac najlepiej dopasowane.

Zgadzam sie z tym...

Ja używałam Pampersów, potem przeszłąm na Hugies, raz spróbowałam Bella... i jak na razie zostaje przy Pampersach...
Nie ma co polecac czy odradzać, każda z nas musi zdecydowac sama, bo co jednej pasuje to innej nieodpowiada a raczej dzidziołkowi...

u nas też pampersy i nic innego:no:
jestem zadowolona w 100%
co do ceny to jak juz ktoś zauwazył i w jakieś gazecie było badanie, że w ostatecznym rachunku pampki wychodzą taniej:tak:

hugisy też mieliśmy te z serii z kubusiem no i nawet ok ale pampersy są najlepsze dla nas

Czesc, jestem tu po raz pierwszy, moja 3 miesiaczna coreczka ma straszne problemy z odparzona pupa, czegokolwiek bym nie stosowala to i tak caly czas ma nadzerki a zmieniam pieluchy niemal co godzine a do mycia nie stosuje chusteczek. Juz nie wiem co robic, moze to dlatego ze mala praktycznie caly czas puszcza male baczki i przez to robi za kazdym razem male kupki, pomozcie!!

MagdaC ... u nas z Mateuszkiem było tak samo, częste bardzo luźne kupki (ok. 6 dziennie), ale pomogło mycie tylko i wyłącznie wodą z mydłem + dokładne osuszanie pupki przed założeniem pampersa + za każdym razem gruba warstwa Sudocremu i zawsze po ok. 3 dniach takich zabiegów pupcia była znowu zdrowa :tak:.
Na pocieszenie po skończeniu 4 miesiąca Mateusz przestał robić takie rzadkie kupki i nie ma problemu z odparzeniami, tak że Sudocrem stosujemy okazyjnie :-):tak:. Bądź konsekwentna w działaniu, a na pewno szybko zobaczysz poprawę u Twojej córci :tak:... no chyba że jest to uczulenie na pampersy :confused:, bo o tym też słyszałam .... wtedy tylko zmiana pieluch pomoże.

Fakt, Hania nie miała odparzeń dopóki nie zmieniłam pampersów. Po dwóch dniach wróciłam do naszych, pupe smarowałam sudocremem i wszystko wróciło do normy:tak:.

reklama
Magda my się trochę bujaliśmy z tym problemem - wypróbowałam wiele sposobów, ale najlepsze okazało się mycie pupki przykażdej zmianie pieluszki przegotowaną wodą BEZ DODATKÓW, plus wietrzenie pupy np. w pozycji na brzuszku, plus maść Alantan Plus na miejsca gdzie są nadżerki delikatna warstwa, kiedy nadżerki zaczną się goić możesz smarować Bepanthenem, a po całkowitym wygojeniu polecam Sudocrem przy każdej zmianie pieleuszki - my stosujemy grubą warstwę i pupcia piękna a o odparzeniach zapomnieliśmy. Powodzenia!:-)

Do góry