reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
ja uzywam sudokremu - przy pierwszym dzieciaczku i teraz tez; uwazam ze jest dobry - a przynajmniej pasuje on moim dzieciaczkom :)

reklama
Jednak nalepiej sprawdził się linomag!To jest tłusta maść w takiej zielonej tubce.Maksiu ma już piękną pupcię i kłopoty z kupką tez się skończyły.Buziaki dla wszystkich maluszków :)

Ja przez lato przeszłam bez odparzen ale odkąd mała zaczeła sie ślinic to mam utrapienie z odparzeniami miedzy paluszkami nie do wygojenia dopiero po wizycie u lekarza dostałyysmy specjalne masci i troszke zeszło i pentacrem jest rewelacja lepszy niz tormentiol.
Nie zakładam małej rekawiczek bo boje sie ze za mocno ogranicza to jej ruchy i chwytnosc i mała przestanie miec aktywna tą roczke.

My uzywamy Bepantenu. Na poczatku kremowalismy przy kazdym przewijaniu, teraz tlyko po kupkach i po kapieli. Nie ma zadnych odparzen! :-)

Witaj Priscilla, na temat przewijaka odpowiedziałam Ci na maila :)

A co do smarowania pupy, to co dziewczyny polecacie stosowac zaraz po urodzeniu? Słyszam dużo pochwał na temat Sudokremu, ale też obiło mi sie o uszy, że jeśli nie ma jeszcze odparzeń, to lepiej go nie stosowac. Co Wy na to? Nie wiem co kupic na sam początek...

Faktycznie Sudocrem polecany jest jak juz cos się zadzieje...My od początku używamy Alantanu-kremu na dzień,maści na noc i po kupkach.I też ani śladu odparzeń.

Ja tez tak slyszalam o Sudokremie. Moja tesciowa - pielegniarka na oddziale noworodkow - polecila nam Bepanten i smarowalismy od narodzin przy kazdym przewijaniu. Pupcia byla zawsze sliczniutka :-)

reklama
Do góry