reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
reklama
My za dnia nie dajemy wsumie nic a na oc duuuzo oliwki :) pupcia piekna!!! i tak juz od ponad 2 miesiecy!
a jak jest odparzenie (na poczatku) to tylko tormentiol 1-2 dni i juz piekna pupa! no i przede wszystkim duzooo wietrzenia!

Ja stosuje Linomag przy kazdej zmianie pieluszki na zmiane z Bephantenem.Synek nigdy nie mial nawet zaczerwienianej pupci.Duzzo wietrzymy!

Witam
my z żoną stosujemy zarówno linomag plus z pantenolem jak i sudocrem. Obydwa bardzo dobre. Jednak częściej stosujemy linomag.

My na codzień używamy Sudocremu, ale jak raz wyskoczyło Maciusiowi wielkie odparzenie, to niestety nie pomógł, tylko Tormentiol zadziałał.

Dziewczyny ja od samego początku miałam dla mojego synka krem specjalny do smarowania pupy z firmy BUBCHEN (polecam) mały jeszcze ani razy nie miał odparzenia , kremik jest na bazie rumianku i bardzo ładnie pachnie i nie pozostawia zbyt grubej powłoki na ciele dziecka.
Tuba kosztuje około 12 zł i starcza naprawde na długo ja miałam ją około 4 miesiące .

My przetestowaliśmy wiele maści, sposobów domowych i nic.Pomogła dopiero maść zrobiona na receptę. Wystarczył jedeń dzień i było po wszystkim. Niestety receptury podać nie mogę, ale każda lekarka powinna mieć jakiś "swój" przepis.

reklama
A my uzywamy penaten,albo linomag,ale bardzo rzadko, bo synus jak na razie uchowal sie bez wiekszych odparzen:tak:

Do góry