reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odgłosy, krzyki, sylaby słowa naszych dzieciaczków

Heatherku, Wojciaszek też tak lubi pokłapać paszczą i wtedy jest często: ada,ada, ada, albo dziadziadzia.:-D

reklama
i tatuś doczekał się swojego tata tata tata:))) jest zachwycony i dumny jak lew, no jak to na zodialkalnego lwa przystało:tak: a Otylka ma ryjek uśmiechniety na maksa i na zmianę woła mama tata mama tata:-) :-) :-)

Ell, cuuudnie!! :-D :-D :-D

Mamoot, u nas jeszcze dziadzi nie ma, czego oczywiscie dziadek nie moze Matisiowi darowac hehe... Kazda rozmowe na skypie zaczyna od "powiedz dziadzia" :-D :-D :-D

Ell, brawo dla Otylki!
Heatherek, było jeszcze "dadaj", co tłumaczymy jako tata, a "ada" tłumaczymy jako "daj", bo mówi tak często wtedy, kiedy wyciąga po coś łapki. :-D Ale "dziadzia" ostatnio rzadziej.

brawo dla Otylki !!!!! A u nas na topie jest ostatnio mama , miło mi to słyszeć ale mały cwaniaczek woła wtedy kiedy chce na ręce ;-) a tak to nie powie tylko na okrągło baba :-)

A mój Karol to ma chyba niezłe sny bo gada przez sen - nic sensownego i nowego oczywiście - jakies monosylaby, ale wrażenie toto robi :) zdecydowanie po tatusiu, ja nie zdradzę się ani słowem a zmoim mężem można w miarę sensowną rozmowę przeprowadzić a rano nic nie pamięta - ale strasznie się wkurza jak ktoś z nim rozmawia przez sen :) o ile mu się o tym powie...

karol ostatnie dni nawija jak szalony...wszystko co mu ślina na język przyniesie ;) jakby próbuje powtarzać po nas i wszystko "czyta" - tzn obrazki i napisy pokazuje palcem i nawija...

i u nas tatuś się w końcu doczekał i usłyszał "tata":-)
poza tym mówi mama dada baba papa aaaaa i mnóstwo dźwięków nie do powtórzenia;-)

reklama
A moja laleczka wczoraj powiedziała prawdziwe Mama. Co prawda raczej tylko tak jej wyszło nieświadomie, bo tylko raz ale zawsze to coś. Normalnie cudownie to usłyszeć.

Do góry