reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odgłosy, krzyki, sylaby słowa naszych dzieciaczków

u nas mama bez zrozumienia juz dawno. teraz po operacji mowi juz super wyraznie mama. tata niestety nie. ale najlepiej jej wychodzi "nie, nie, nie".
Jak cos chce to mama, mama wie jak wolac ale jak mowi ktos do niej powiedz ma-ma to zaraz kreci glowa, smieje sie i "nie, nie, nie, nie" mowi. lalala tez jest i rozne inne nie do powtorzenia :tak:
Ale raz jej sie udalo cos zabawnego. mowilam mezowi ze ona zaczyna siadac w hustawce ktora lubi i czasem sie husta i ze trzeba uwazac bo w hustawce pasy tylko na bioderka i jak sie gibnie przez krawedz hustawki to moga ja te pasy nie utrzymac i wypadnie na glowe. ona akurat sie hustala i przygladala mi sie sluchajac i w pewnym momencie z usmiechem na ustach: eeeee, nie mama! jakby chciala powiedziec ze nie, nie wypadnie! myslalam ze sie posikam ze smiechu bo z takim przekonaniem to powiedziala :-D
I ostatnio jak przyszla jej ciocia to mowie do niej ze ciocia przyszla i takie tam i oczywiscie powiedz ciocia a ona na to: nie mama. No logiczne: ciocia to nie mama. niby mowi i "nie" i mama" ale to chodzi o to ze akcentuje czasem tak pociesznie ze zdania wychodza z sensem a nie tylko nienienie i mamamama.

reklama
U nas od dwóch dni bababababa na okrągło i na widok każdego. I jeszcze twaaaa i dwaaaa i lalalala:-) Zniknęło "stare" gaworzenie...:-)

a u nas od wczoraj rana mama mama mama mama na tapecie :-D :-D :-D i tak sobie myślę, że to już to świadome mama, bo wyciaga ładnie do mnie rączki, albo jak mnie nie ma to wola mama mama :)))

U nas długo nie było nic nowego ale teraz jest baba bababababa a moja mama czyli babci ajest zachwycona!!!!!!! cały dzień baba albo papa teraz czekam na mama:-)

no to super widać że dzieciaczki pomału zaczynają stosować nazwy.:-) Izka mówi mama , (nie wiem czy zna znaczenie tego słowa) tata jeszcze nie powiedziała:no:

Rusałka a co mąż w Austrii robi?? pracuje tam na stałe czy w delegacji?

Dostał tam pracę - Opisałam dokładniej w naszym wątku zamkniętym..Niby na stałe.., ale ja się z Klaudią nie zgadzamy:-D:-D:-D:-D:-Dtata wracaj..:)..

Mamoot - tu tez już takie postępy?1... 8 zębów, mówi mama.. to zaraz powie:" mama dawaj schabowego!!"

Fusiku, ale się uśmiałam!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a u nas od wczoraj rana mama mama mama mama na tapecie :-D :-D :-D i tak sobie myślę, że to już to świadome mama, bo wyciaga ładnie do mnie rączki, albo jak mnie nie ma to wola mama mama :)))

Ell, ale fajnie!:tak:

U nas dziś króluje: ada,ada,ada.... śmiejemy się, że to imię przyszłej żony Wojtka.

reklama
No cóż, Marcinek w tyle jeśli chodzi o mobilność, ale w gadaniu to chyba prześcignął większość:laugh2: Buzia mu się nie zamyka, czy to przy zabawie, czy na spacerze, nawet przed zaśnięciem w łóżeczku musi sobie porozmawiać ze swoją żabą:-D Z dźwięków rozpoznawalnych mówi "am", "mama", "baba", "papa", "łała" i "gaga", przy czym "am" woła kiedy naprawdę jest głodny, "mama" kiedy się obudzi, gdy wyjdę z pokoju i kiedy płacze, a reszta to tak dla własnej przyjemności:happy: Ponadto używa baaardzo bogatego repertuaru "słów", których niestety nie da się powtórzyć, a już tym bardziej zapisać:-D :-D :-D

Do góry