reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy się

O qrcze Kasiu,niedobrze ... Powiem Ci,że jedna znajoma po Dukanie ma własnie klopot z watroba ... Myslałam,że to moze przypadek,ale moze jednak nie do konca. Niestety wegle maja to do siebie,że wystepuja przy nich wahania poziomu cukru i niestety uczucie głodu . Ja staram sie jesc mniej,zdrowiej i chce własnie dołączyc ćwiczenia. Kiedys smigałam 4 razy w tygodniu na aerobik,kochałam to. Niestety w czasie ciazy z Kondziem przestałam ćwiczyc i juz nie wróciłam do tego. Musiałabym dojezdzac 15 km na ulubiony aerobik.Silownie mam zdecydowanie blizej ,stad mój wybór.
Trzymam kciuki za wszystkie odchudzaczki :tak:

reklama
Dietę Dukana mogą stosować osoby ze zdrową wątrobą i nerkami, bo dieta może obciążyć te narządy. Ale z kolei nie zdarza się chyba tak często, że wyniki prób wątrobowych się pogarszają, więc raczej myślę, że te problemy z wątrobą pojawiają się na skutek wieloletniego złego odżwiania a nie diety, pewnie bez diety Dukana też by się objawiły. Uczestniczę w forum dukanowym i na sporo dziewczyn, które zaczęły ze mną dietę, tylko u mnie te wyniki są nie za ciekawe, reszta nie ma z tym problemu, a większości wręcz poprawiły się ogólne wyniki. Ale jak już się coś dzieje z wątrobą, to lepiej Dukana sobie odpuścić, bo chora wątroba potrzebuje węgli, problem w tym, żeby nie przeginać, a jak ktoś ma za dużo ciałka, to zazwyczaj nie radzi sobie z racjonalnym żywieniem.

ja kiedyś słuchałam w radiu coś na temat węglowodanów - efekt jojo babka zalecała jeść choć małe ich ilości bo najpierw się je eliminuje całkowicie a jak zaczyna jeść normalnie to organizm chce je sobie szybko zachomikować by mieć na później dlatego tak szybko tyjemy

ja w sumie ziemniaki i inne weglowodany jem i jadłam od początku teraz poszalałam ze słodkim waga mi pokazała plus 1kg ale jak wrąbałam 1kg chałwy to ja się dziwić nie będę hehe ale @ dostałam ! jejku 1 od porodu :) normalnie tak chodziło za mną słodkie że oszaleć można było :/

Ostatnia edycja:
jejku,Gosiu, a uja się martwiłam że jeszcze @ nie mama, a Wojtek młodszy od Dominika... Już nawet z tego wszystkiego test robiłam, ale na szczęście jest ok....
No i słodkie też za mną chodzi i chałwę chętnie bym zjadła...

jejku,Gosiu, a uja się martwiłam że jeszcze @ nie mama, a Wojtek młodszy od Dominika... Już nawet z tego wszystkiego test robiłam, ale na szczęście jest ok....
No i słodkie też za mną chodzi i chałwę chętnie bym zjadła...
ja jak tylko dostawiłam D od cyca to dostałam :) wiec jak karmisz to jeszcze długo możesz nie mieć w sumie nawet wprowadzenie innych pokarmów nie sprawiło że dostałam bo D był maniak cyckowy ;)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i podziwiam Was za wytrwałość i zaangażowanie:tak::tak: Mi tego brak i dlatego jeszcze się za siebie nie umiem zabrać, choć powinnam:sorry2: Ach:-(

Patch moja pierwsza @ przy Victorze pojawiła się po 10 miesiącach, a przy Oliverze dopiero ok. 15 miesiąca, więc nie masz się czym martwić jeszcze, oczywiście jeżeli stosujecie jakąś antykoncepcję;-) Napewno pojawi się jak się skończy karmić:tak:

Hehe, z tym na pewno to bym była ostrożna, u mnie @ pojawiła się po 8 tygodniach od porodu (pomimo, że Oliwkę karmiłam do 21 miesiąca!), za to jak skończyłam ją karmić, to @ się zatrzymała. I to tak skutecznie, że musiałam mieć ją wywoływaną luteiną 2 razy. No, ale zazwyczaj jest tak jak piszecie, więc Patch powinnaś być spokojna.

Ostatnia edycja:
Kasiad dlatego ja napisałam "może" bo właśnie można karmić i mieć szybko z tego co wiem dziewczyny na styczniówkach już po 2 tygodniach od porodu nawet dostawały a karmiły normalnie no i może się pojawić przy dluższej przerwie od cyca jak karmiłam Emilke wystarczyło że zlikwidowałam jedno karmienie i dałam za to jej butlę za raz po kilku dniach dostałam @ no chyba że to przypadek

reklama
A ja znów się za siebie biorę :) czas ruszyć tą moją wagę znowu w dół :) dziś ma R rowerek przywieź chociaż wieczorkiem troszkę pośmigam jak znajdę chwilkę no i jak padać nie będzie to dziś idę na czas Emilki zajęć poćwiczyć na siłownie na dworze

Do góry