reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy się

susumali ja tez to ogladalam w szpitalu:tak: tylko troszke szkoda mi bylo dziewczyny obok bo byla na podczymaniu w 11 tygodniu i troche tak glupio mi bylo

reklama
Coś nam zdechł ten wątek, a myślałam, że po porodzie to tutaj się dopiero będzie działo! ;-):tak:

A więc...
...rzucam wyzwanie mamusiom z nadwagą!!!
Która je podejmuje? :-D

Zaczynam od jutra odchudzanko, ale teraz już bez żadnej ściemy :-p
Od 2 miesięcy moja waga stoi w miejscu, a nawet jakby poszła kilogram w przód, więc mam 9-10 kg do zrzucenia aby powrócić do wagi sprzed ciąży.

Plan mam taki:
- jeść około 1300kcal na dobę
- wspomagacz - Therm Line (jeśli dam radę ze względu na dużą ilość kofeiny na którą bardzo źle reaguję), albo L-karnityna
- średnio 5 razy w tygodniu ćwiczenia (rowerek stacjonarny/skakanka itp) - zaczynam od 15 minut dziennie (o 21.00 bo dopiero wtedy tak naprawdę mam czas dla siebie).
- codziennie używać balsamu antycelulitowego
Cel:
zrzucić 5-6 kg do czasu powrotu do pracy, czyli przez 2 miesiące (wracam koniec sierpnia/początek września)

Która zrzuca ze mną? :sorry2:
Razem będzie nam raźniej!!! :tak:

ja też postanowiłam zawalczyć ale nie mogę nic dodatkowego brać bo karmię piersią i tylko jeden mały posiłek daję maluszkowi dodatkowo. ale ograniczam słodycze i koniec z kolacją typu kanapeczki jutro idę się ważyć ( bo w domu nie mam wagi :-Daby doła nie łapać) i od piątku zaczynam. a czemu piątek bo w sklepie mają wtedy super swieże rybki. jak będę wiedziałą wagę to dam znać. ale z 10 muszę zrzucić.

postanowiłam za to ćwiczyć i jeść owoce na śniadanie i zero słodyczy no może jeden mały zbożowy baronik ale to 90 kalorii.

karola-04: No to super, czekam na Ciebie i będziemy się wzajemnie motywować hehe.. ;-) Która mamusia jeszcze z nami?

Małe uzupełnienie mojego planu:
- nie jeść po 18.00 (najwyżej marchewkę albo jabłko jak mnie już bardzo przyciśnie)

ok :-D JOASIEK damy radę razem raźniej prawda??!!!
no ja mam plan taki
na śniadanie coś pożywnego bo mleczko musi my się gromadzić
później trochę ćwiczeń z maluszkiem wygupianki na dywanie
później obiad koniec z ziemniakami wracam do ryżu
później kawa zbożowa - innej nie mogę i nic do kawci buuuuuu
kolacja- coś bez chleba ale kolacja to ok 20 jak mały zaśnie i później ćwiczenia typu brzuszki skłony przysiady nożyce nie mam żadnego sprzętu do ćwiczenia

może jutro sobie kupię tą płytkę a shape mama jak jeszcze jest w kiosku.:tak:

a i wiem że o 7 rano czy jakoś tak wcześnie na TVN Style zawsze ćwiczą może mnie to zmobilizuje zobaczę.i tak wstaję zawsze o 6

dajta mi laski dopic to piwo i zjesc kolacje lub co:-Dkolwiek bo mnie skreca ....;-)
:tak:i sie tez dołaczam
ale planu nimam
moge miec taki jak JOASIEK

Brawo agusia9915!!! Najedz się dzisiaj w takim razie porządnie :-p:-D

Ja już poczyniłam pierwszy krok - suwaczek wagowy... teraz już nie ma odwrotu bo będzie obciach hehe... ;-)

Moja waga wyjściowa 75kg :zawstydzona/y:Na razie chcę zobaczyć szóstkę z przodu... później postaram się wrócic do wagi sprzed ciąży :-)
karola-04 ja też mam nadmiar głównie w biodrach - mam 108,5cm :-( Idealnie byłoby zejść poniżej setki ale to może być mało realne, więc przynajmniej 103 - jak przed ciążą.. tak mogłoby być :tak:

reklama
to powodzenia dziewczyny!!!:-)Dacie radę!!!
Ja czuję, że przytyłam w udach i pupie- kolejny dowód na to, że siedzenie w domu mi nie służy:-:)tak:Biodra mam szersze po porodzie cały czas...

Do góry