reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

martolinka tak 3 faza:tak::tak: jeden dzien w tygodniu P a w reszte dni jem normalnie, tzn. oczywiscie bez slodyczy, bez pieczywa i ziemniakow ale wczoraj juz jadlam kotlety smazone i nie zaluje:) raz sie zyje, waga sie trzyma jak na razie, zobaczymy co dalej, z efektow jestem bardzo zadowolona, bo pol roku temu to bylam jeszcze zalamana:tak: no i trzeba jakos dalej tylko, zebym nie przytyla. Prosze napisz mi co Ty jadasz? Oczywiscie jak mozesz:-) ja przedwczoraj np. zjadlam tak:
sniadanie: jajka ma miekko(juz sie przyzwyczailam)
obiad: makaron nudle z krewetkami i sosem(mniam), ten makaron taki malo kaloryczny:p ale normalny tez zamierzam jesc
poznym popoludniem jogurt
kolacja kolo 19 - twarozek ze szczypiorkiem i pomidorem

dalej sie w sumie czuje lekko ale nie wiem czy nie przedobrze a co najgorsze glodna chodze:( najgorzej wieczorami. ale jakos trzy dni dalam rade, zobaczymy jak bedzie dalej

reklama
Kilolku - nie przejmuj sie ta kobieta, pewnie sama zakompleksiona i sie wyzyla na tobie, bo tak powiedziec komus to trzeba wstydu nie miec za grosz. Olej ja cieplym moczem (za przeproszeniem).
Gratulacje tak szybkiego chudniecia, najwazniejsze zebys sama sie lepiej czula ze soba, a powinnas sie lepiej czuc widzac spadajace kilogramy tak szybko:)

Mama - a co ty dzis pichcisz, ze bedziesz otreby mielic?

Ja dzis dzien P, na obiadzik planuje w koncu leniwe zrobic z jogurtem, ale czy wyjda sie okaze.
Indyk (w przepisie byl kurczak) ze szpinakiem wyszedl cud miod i malina i zaluje teraz, ze nie zrobilam wam zdjecia:) znikly szybciutko, bo moj malz sie dokoptowal, a tez byl zachwycony:) takze polecam.
A wy co tam dzis pichcicie dukanki?

Banana - jak na diecie? Wiesz, ja mam chyba podobna budowe do ciebie, bo tez na gorze jestem waska, mam szczuple ramiona, ale biodra, tylek i uda to tragedia hehe, kazdy kilogram mi tam idzie. Ja jestem na normalnym wariancie 1/1 i obawiam sie, ze bez wzgledu na to, jaki wariant wybierzemy bedziemy chudnac wszedzie (w piersiach niestety tez). Mi zalezy, zeby sie wyrobic do polowy lutego, bo jak przyjada moi rodzice to pewnie dieta pojdzie precz hehe:)

Mama - a co ty dzis pichcisz, ze bedziesz otreby mielic?
A ja coś takiego wyszukalam, zobaczyny co to bedzie:
Amerykanskie Tortilla Wraps
Skladniki :

Jajko
Szczytpa soli
Salata
Pomidor, ogórek,cebulka - co kto chce
Szynka lub kurak/indyk w paseczkach
Jogurt naturalny (opcjonalnie)
Kopiata lyzeczka skrobi kukurydzianej/mąki z otrąb

Zeby zrobic nasza ala tortilla, do blendera dajemy jajko i skrobie, miksujemy przez ok minute. Nastepnie wylewamy mase na duzy talerz i wstawiamy do mikrofalowki na tak dlugo az jajko sie zetnie ( u mnie ok 3 min). Sciagamy "placek" z goracego talerza i kladziemy na nowy. Kroimy na mniejsze kawalki salate i ukladamy na "placku". Dodajemy cienkie plasterki pomidora ( najlepiej cwiartki, mozna rowniez posolic). Na srodek kladziemy szynke/miesko. Ja jeszcze dodalam jogurt, ok dwie lyzeczki(oryginalnie dajemy majonez, ale ze dieta... Wszystko zawijamy. Dwoma mozna sie spokojne pojesc Smacznego!
PS. Wcale nie czuc jajek uzytych do tortilli

powinno to wyjsc tak:
IMAGE_083.jpg
Kilolku tak jak dziewczyny pisza olej babe :tak: za niedlugo z zachwytu bedzie krzyczec "Pani Ilonko co Pani ze soba zrobila ze tak pieknie wyglada" ooooo tak wlasnie bedzie!! :-)

mama smakowicie to wyglada :) powodzonka, na pewno wyjdzie:D
to samo pomyslalam : " Co Pani ze soba zrobila? Jak mozna tak szybko tyle schudnac?:)"
kilolek - tak bedzie:))

nom za niedlugo bede robic :D mlody sie pewnie zaraz obudzi bo spi juz przeszło 2,5 godz. Dam mu obiad - podejrzewam ze pojdzie szybko bo apetytem ostatnio nie grzeszy przez zeby. no i do dziela bo juz mi burczy :DDDDD ehhh jestem uziemiona bo sie do ramienia wtulił i puscic nie chce :D

Zaawansowane dukanki powiedzcie mi proszę co z tą fazą 3 ... chodzi mi o sytuację, że ktoś na 1 i 2 schudł powiedzmy 9 km, na trzeciej schudł jeszcze kilo... czy utwala te 10 czy 9 ??

Anawawka utrwalasz to co straciłaś w I i II fazie .
Pola ja miałam II podejscia do III fazy. Najpierw niezrazona efektem jojo od razu po III zaczełam jesc normalnie jak przed dieta i w 3 dni 2 kg do góry. Wiec wrociłam na II zeby zrzucic co trzeba. Potem przeszłam na III i jadłam scisle to co Dukan przykazał. Od jakiegos czasu coraz wiecje sobie pozwalam pilnujac wagi. Z reguły wzrasta do około kilograma powyzej suwaczkowej i po jednym dniu !!!! P spada o ten kg a czasem wiecej. Ale ten dzien proteinkowy musi byc :)

dziewczyny to co ja wkleiłam to fajne jest :)) jak kebab w cieście :) tylko ja tą sałatke zrobiłam z kapusty pekinskiej, pomidora, ogórka, cebuli, kurczaka podduszonego w kawałkach na patelni z przyprawami - wszystko wymieszałam i posypałam przyprawa tzatziki i wymieszałam z jog nat. a ten "nalesnik" na serio nie czuć jajem. fajna sprawa. moje klimaty :)))))))))))))))))))))))))))

Mama - super ta tortilla, ja zazwyczaj kupowalam gotowa i potem robilam podobnie, tylko u mojego meza musia byc sos czosnkowy:) A kurczaka podsmazalam w przyprawie gyros, w sumie teraz tez mozna cos takiego zrobic. Dzieki za pomysl:)

A ja zrobilam leniwe dukanskie, wyszly pyszniutkie, pulchniutkie, choc zuzylam 2.5 lyzki maki kukurydz. (chyba wyczerpalam limit na tydzien hehe:) teraz zajadam ze slodkim jogurtem.
Jakby ktos robil, to ostrzegam, ze ciasto wychodzi rzadkawe i nie da sie go pokroic jak napisali w przepisie, ale na wrzatek mozna wrzucac lyzka do zupy i wychodza piekne kluski:)

reklama
martolinka no wlasnie tego sie boje, ze mi waga skoczy od razu o jakies kilka kilogramow:( ale jak na razie, nie drgnela nawet (po 3 dniach):tak:
chcialabym wiadomo jesc wszystko co przed dieta lacznie ze slodyczami ale wiem, ze to niemozliwe nawet jakbym miala ten jeden dzien P. Dlatego robie wszystko ostroznie a korci strasznie:) zobaczymy jak bedzie dalej, na razie jestem dobrej mysli, wage sprzed ciazy mam i tego sie 3mam:D
mama, pianistka - super, ze wyszlo Wam to co dzisiaj robilyscie a ja od razu mam smaka na kebab:)

Do góry