reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

haha to sie usmialam Waszą prorocza wizja sozku jaki wzbudzać będę jak juz schudnę hehe dzięki :D

mama ja zmaierzam sobie otrąb jutro namielić cala paczkę, wrzucić do sloiczka i będzie jak znalazl do bułeczek np.
A propos buleczek jak ostatnio robilam z tego przepisu co martolinka dala to tam była skrobbia, a że ja jesczez uderzeniówkę miałam to dąłam zmaiast 2 łyżek skrob 2 lyzki otrąb pszennych i wysżło naprawde ok. Płaskie co prawda ale bardzo smaczne. Oczywiście zsumowąlam łyzki owsiane z pszennymi ale spokojnie wyszlo mi 5 buleczke z przeznaczeniem na 4 dni, więc ok

anawaka a jakie te ketchupy znalazlaś? ja chyba będę usiała coś zamówić, moze na allegro, bo jak w tej wiosce słodzika nie ma to nie mam co o ketchupie marzyć :/
zamowilam w sklepie słodzik do piezenia no i dziś odebrałam, no owszem słodzik w proszkuale na moje to nie bardzo do pieczenia, bo piszą by go dlugo nie gotować. W dodatku 1 łyżeczka zawiiera 12kcal! atrasnzie dużo jak na slodzik moim zdaniem tzn 3 słodizku to jedna cukru ale i tak duzo

mama tortilla super, muszę spróbować tylko najpierw dla chlopaków prawdziwą kupię, bo pzcież sama nie będę sie obidać. Od razu pomysląlam, ze można do tego sos tatziki (serek homogenizowany, zmielony i odsączony ogórek i przeprawa) albo czosnkowy a zamias ketchupu pomidory z puszki (mozna trochę poddusić, opcjonalni szczypta soli i oregano albo i sama ten sosik nawet)

A ja przed chhila męzowi zaserwowałam sushi. Nie przysżlo mi do głowy fotki zrobić. Widzialam w necie taki przepis i trche go na nasze pprzerobilam. a mianowicie:

serek wiejski
szczypior
sól, pieprz
łosoś norweski w plastrach

serek odsączamy, dodajemy posiekany szczypior i przyprawy. Powstała paste kładziemy na plastry łososia i zawijamy. Powinno się ruloniki pokroic w plastry, zeby wyglądąło jak sushi ale moje plasterki jakieś wybrakowane w paczce były wiec juz zostaly takie małe ruloniki, z wyglądu bardziej sajgonka niż sushi ale niebo w gębie, naprawdę :D

Edit: zapomnialam napisać, ze dziś drugi dzień warzyw i ano waga w miejscu (grunt, że nie rośnie)

reklama
pianistka, dzis skonczylam uderzeniowke 5 dni. w dwa pierwsze dni schudlam 2 kg i juz tak zostalo. mialam nadzieje na kolejne pol kilo,ale niestety :( moze tez przez to,ze i wczoraj i dzisiaj malo jadlam,bo mam zapeenie ucha i wszystko mnie cholernie boli, tzn cala prawa polowa twarzy:
jutro zaczynam 5 dni normalnie (ale nie frytki co dzien tylko delikatnie, nie za tlusto i nie za duzo weglowodanow) a potem 2 dni P
co do budowy ciala, to ja mam gorzej. swoj tylek lubie, wciecie jest,ale cala moja waga jest w nogach. kupilam sobie teraz te buty reeboka, easyTone czy cos takiego,ze chodzisz jak boso po piasku i cwicza ci sie miesnie nog i pupy :) fajne sa :)
a ty masz takie bmi niskie,ze musisz byc bardzo szczuplutka. ile masz wzrostu?

kilolek, nie przejmuj sie kobieta, a waga super ci leci! :))

banana - nic sie nie przejmuj, waga poleci w dol:) widocznie w dwa dni spadlo u Ciebie to co mialo byc rozlozone na 5 dni:) a poza tym to zdrowia, wiem co to bol ucha :((

Banana - ja nie wiem, ile mam wzrostu, ale ok. 162-165, ja nie patrze na ten BMI tylko na kilogramy hehe:) ja tez na uderzeniowce stracilam 2 kg i potem stanelo, teraz kolejne pol i stoi. Jaka ty masz wage? Pewnie zblizona do mojej, bo tez wolniej kg leca? Ja sie pocieszam, ze nawet jak malo schudne to troche nawyki zmienie, nie bede jesc tyle slodyczy, ciasteczek, ziemniakow itd. zawsze to jakis plus:)

Pianistka - to szczuplutka jestes:D no tak, nawyzki na pewno zmienisz:p mnie juz nawet tak bardzo do slodyczy nie ciagnie(a to dlatego, ze nie ma ich w domu heh:)), przeszlam juz na 3 faze i jakos daje rade. Wlasnie jestem po obiadku - zupka z owocow morza mniam, uwielbiam:) ale od wczoraj mam straszna ochote na kebaba;/ ale nie chce przesadzic....

Mama - mam pytanie o twoje mielone, bo chce dzis zrobic tylko ze wersje z pieczarkami:) czy ty nie dawalas otrab ani maki kukurydz.? Nie rozpadna sie bez tego? Bo jak dam samo jajko to mieso bedzie rzadkie?

Mama - mam pytanie o twoje mielone, bo chce dzis zrobic tylko ze wersje z pieczarkami:) czy ty nie dawalas otrab ani maki kukurydz.? Nie rozpadna sie bez tego? Bo jak dam samo jajko to mieso bedzie rzadkie?

pianistka nie dawałam zadnych otrąb ani skrobii/mąki kuk. Tak jak w przepisie co go wyżej pisałam. Pisałam tez ze wychodzi to rzadkie wiec kulek ani niczego z tego sie nie ulepi - jedynie ręką jak łopatką nabierac i na papier nakladac aby z tego wyszedl jak "najwyzszy placek". Poczatkowo konsystencj ciut przerazjaca ale efekt jest super i sie nie rozwalaja - serio.

polaa to zób sobie ta tortille co mama dawała

pianistka na poczatku jest troche luźne ale ja jak odtsawilam na troszkę to zaczeło gęstniec na tye by takie troche nieforemne kulki dało się uformować i bylo naprawde ok
a dzisiaj mi zostalo trochę tych kotlecikow, juz obeschły nieco, bo juz kilkadni miały, więc pokroilam drobno i dodalam do sałatki. Super, prawie jak grzaneczki (ja robilam z ziołami)

a u mnie dziś kilo więcej!!! :((((((((((((( cholera. Ja co schudne na P to odrobbię na PW :((( do dupy, wszystko mnie przez to wkurza grrr

Edit: przymiezam się do kupna stepera ale nie mam doświadczenia z tym sprzętem. Lepiej prosty czy skrętny?

Ostatnia edycja:
kilolek spokojnie jak znowu beda same P to spadnie wiecej niz ten jeden kg do przodu, nic sie nie martw;) wlasnie chyba sobie zrobie ta tortille, mama narobila smaku tylko heh:-)

reklama
Martolinka - tak właśnie myślałam, co do tych kg, ale wolałam się upewnić
Kikolek - nie kupiłam dietetycznego jeszcze, wiem , że dawtona fit jest np. w kauflandzie, kotlin 0% i ten w lidlu....

U mnie mimo @ -100g, ale na razie nie zaznaczam na suwaczku...

Do góry