reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Zrobiłam wczoraj na kolacje te naleśniki - tak podziałałyście na mnie tymi przepisami i uwagami:-) Wyszły super, mniam mniam..

Super, nie ma to jak pyyysznie zjesc:)

(...) jestem zmeczona, smutna i sfrustrowana jak tylko sie da :( absolutnie nic mi sie nie chce, połozyc sie i lezec i czekac na lepsze czasy - bez tego chłopa :(

Kochana, moze przezywacie kryzys i wszystko sie jeszcze ulozy. Kazdy ma czasem wszystkiego dosc, ale bedzie jeszcze lepiej, zobaczysz. Nie daj sie chlopu, nie daj soba manipulowac i ponizac, my cie tu wspieramy, na pewno z ciebie super kobitka, to te chlopy czasem nawalaja. Glowa do gory.

Mnie tez brak ketchupu, majonezu, probowalam raz zrobic z jakiegos przepisu z zoltkiem to zamiast majonezu wyszedl musztardowy jogurt, blee:)
Ja dzis PW, jestem juz po zupce dyniowej z cukinia i czekam na moje roladki z indyka ze szpinakiem (te z bloga). Nie ma to jak sie porzadnie najesc:)

A ja mysle o zrobieniu mufinek albo chleba. Jak macie cos sprawdzonego co wyszlo, to dajcie przepis please:)

reklama
mama - biedulko,glowa do gory, nie denerwuj sie az tak:-) a jak jest tak zle to skorzystaj z rady martolinki:tak: ladnie waga Ci spada, gratuluje:)
pianistka - mufinki?! mniam mniam:) jak zrobisz to przeslij cos do mnie bo ja len jestem hehe:D

ja powoli odpuszczam sobie dukana, tzn. zawsze jeden dzien w tygodniu bede same proteinki ale dzisiaj juz na sniadanie zjadlam normalna kromke chleba(chleb razowy) ale dobre bylo:) a oprocz tego to jeszcze tylko twarozek bo jakos dzisiaj na nic nie mam ochoty:(

Ostatnia edycja:
mi jako jedyne te naleśniki nie wyszly :( czarne i nie smaczne, z reszta ostatnio nic mi nie wychodzi :(((
otreby mozesz zjesc codziennie, a skrobia to co innego i jak pisze Pianistka to taki dopuszczalny skladnik.
Mam nadzieje, że piszac maka kukurydziana macie na mysli SKROBIĘ KUKURYDZIANĄ?
Bo to w PL dwie różne rzeczy.;-)
hmm ale skoro gdzie indziej jest to jedno i to samo to dlaczego nie mozna? Ja niestety zrobilam z mąką, bo skrobi dostac nie mogę. Dałam łyzke, sporo sie przylepilo do dna, zjalam połowę więc jets nadzieją ż enie przytyje. A poniewaz w przpisie było "mąka/skrobia" to dalam te makę :(( ktora z reszta mialam w domu

haha dzieki Martolinka :) w razie czego przypomne Ci te słowa :D jak juz mnie totalnie wkurzy to tak zrobie hahahaha. Ehhhhhhh ten zakichany suwaczek mnie wkurza ;/ niby na stronie diety robie go dobrze - pokazuje wage 58 a jak wklejam tutaj to dalej stara waga ;/ swietnie ;/ normalnie nic mi nie wychodzi..... dopije kawe i zabieram sie za sprzatanie.
nie musisz tego suwaka wklejać za kazdym razem. Wsytarczy ze zmienisz u nich na stronie i on się sam automatycznie tu zmieni. Tak jak z ząbkami

Przykkrość mnie dzisiaj spotkała :( spotkałam dziś w sklepie edna matkę, którą z resztą szalenie lubię za jej bezpośredniość i to że wali prawdę między oczy (córka byla taka sama, moja pupilka Zuźka, do tej pory chce mieć taka Zuźkę ale mimo, ze ZUźkę uwielbialam i zapatrzyłam się na nia to mniegóra dwoma nieznośnymi siuraskami pokarała :D ) no i ta mattka wchodzi do sklepu (nie widzialyśmy się co najmniej 6 lat) i krzyczy "Matko Boska Pani Ilonko co Pani z sobą zrobila!!??' masakra nie? teraz wiem co każdy mysli patrząc na mnie :/

kilolek - nie przejmuj sie:( (oczywiscie jesli dobrze rozumiem co miala na mysli) wiem, ze to przykre:( rzeczywiscie kobieta jest bezposrednia, nia ma co...:( oczy jej wyjda na wierzch jak Cie zobaczy za kilka miesiecy znowu:) nic sie nie martw, bardzo dobrze Ci idzie, naprawde! dajesz sobie niezle rade:)
a jesli chodzi o to, ze chcialas miec dziwczynke to jeszcze wszystko przed Toba:)

dzięki :d
co do dziewczynki to niby przede mna ale teraz to się boję, zę będzie trzeci chlopak, a tego nie przetrwam :/

wiecie cos o slodziku w płynie? U mnie nie ma tego w proszku, jest w płynie. Ponoć wszystkie dunkanki biorą ale czy ja wiem czy to się do pieczenia nada?

Kilolek ta kobieta: poprostu masakra. Sa niestety tacy ludzie. A ty sie nie przejmuj, niedlugo wskoczysz w bikini i wszystkim pokażesz ;-)

hmm ale skoro gdzie indziej jest to jedno i to samo to dlaczego nie mozna? Ja niestety zrobilam z mąką, bo skrobi dostac nie mogę. Dałam łyzke, sporo sie przylepilo do dna, zjalam połowę więc jets nadzieją ż enie przytyje. A poniewaz w przpisie było "mąka/skrobia" to dalam te makę :(( ktora z reszta mialam w domu
:/
W Anglii skrobie kukurydziana nazywa sie maka . Nie wiem dlaczego ,a le tak jest. W Polsce sa to dwie rózne rzeczy i na diecie Dukana wolno tylko skrobię. Jest ona dostepna m.in. na allegro;-)
A ta kobieta sie nie przejmuj!! jeszcze jej pokazesz!!!
Polaa to co III FAZA?

BanAna - dzięki, właśnie podczytuje też i inne fora, znalazłam jeszcze inne polecane ketchupy, ale.. nie wiem gdzie je kupić:-D:-D
Kikolek - kobieta .... nieźle strzela gębusią..., szczera aż do bólu... no cóż wyczucia zapewne nie ma .. , ehhhh do dyplomacji się nie nadaje:-D:-D ani na rzecznika:-D:-D. Córki życzę oczywiście i to takiej Zuzkowej ;-)

A ja @ i ... waga stoi - jupiii!!

Hej:-)
Ja powolutku, ale do przodu;-)..waga idzie w dół:cool2:
Kilolku - co za babsztyl!!Ty się kobieto nie przejmuj - prawie 6 kg w niecałe 2 tygodnie?? Ja Cie podziwiam!:-)..jeszcze chwila i pokażesz babie!!:tak: A córeczki także życzę:-)!

reklama
nom dziewczynki ja tez powoli do przodu z waga ale zawsze cos :D. nie wiem kiedy ostatni raz widzialam na wadze 57 :DDDDDD aha sie normalnie wkurzylam no bo nie chce mi sie mielic tych otrąb na mąke np do nlesników czy innych i znalazlam wlasnie taka aukcje 0,5 kg Skrobia kukurydziana Oryginał GreenFarma. (1401677522) - Aukcje internetowe Allegro to sie opłaca!!! patrzcie jaka taniocha a na ile wystarczy, zważywszy ze tylko 1 łyżeczka dziennie dozwolona :) kupie i tyle, a co mi tam :) eh żem ciapa i zaś dzisiaj musze mielić.....zobaczymy co mi dzisiaj za experyment wyjdzie. Jak bedzie godny uwagi to sie pochwale ;DD

Do góry