reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Powiem Ci , ze ja na mojej nie patrze na te parametry, interesuje mnie po prostu waga:tak:widze , ze spodnie sa luzn e, widze , ze chudne, mam mniejsze boczki itp.wiec sie nie przejmuj

reklama
Kurcze, ja po ciąży szybko wróciłam do swojej wagi 61kg, ale teraz ostatnio widzę tendencję do skoków w górę tak o 2 -3 kg :/.
Właściwie sama waga mnie nie martwi, tylko właśnie proporcja tłuszczu do mięśni. No ale co się dziwić - poza spacerami zero ruchu :/. Chciałabym chodzić na basen, ale dopóki Ala się budzi w nocy N razy to nie ma szans na wieczorne wyjście.

Agrafka - ja się chcę kopnąć w styczniu w tyłek i chodzić na aquafitness, kopię się już od października, ale jakoś kop nie pomaga..:-D jestem prawie 9 miesięcy po operacji przepukliny i powinnam ćwiczyć mięśnie brzucha... :wściekła/y::wściekła/y:
Za to dzięki diecie brzuch mi się wsysa.. zauważył to wczoraj mój małżon..:szok::-D

Ja tez sobie caly czas obiecuje, ze zaczne chodzic regularnie na basen a nici z moich planow, zawsze cos wypadnie a zapal moj, ach szkoda gadac:( a Maly uwielbia wode...tak wiec anawawka nie jestes sama:) chyba sobie tez dam jakiegos kopa:p
martolinka - a ile jadasz posilkow dziennie w tej 3 fazie? Oczywiscie jak mozna wiedziec...i jeden dzien w tygodniu proteinki, tak?

polaa w sumie rano sniadanie , potem koło południa owoc, koło 15 obiadek .
Czy jem kolacje zalezy jak bardzo jestem najedzona. Czesto ten obiad tak mnie zapcha , że nic potem nie mam siły zjeśc - wcześniej mi się to nie zdarzało.
Jeżeli jem kolacje to lekka- twarożek, serek , naleśniki, placuszki:tak:

przepis na słoooooodkie coś:tak:
Bajaderka

pół szklanki mleka , 2-3 łyżeczki odtłuszczonego kakao, słodzik do smaku , ewentualnie aromat, 3 łyżki otrębów owsianych i 3 łyżki pszennych. Wszystko razem gotujemy tak długo aż masa bedzie plastyczna , otreby całkiem rozmiekczone:tak:
cały czas mieszamy. Jak ostygnie lepimy kuleczki i do lodówki.
przepis zaczerpnełam z forum
Forum diety dr Dukana • Strona główna
z uwagi na kakao , oreby nalezy podzielic sobie to na min 2 porcje. Mi tak smakowało , ze zjadłam niemal 3/4.. ale było tak pyszne , że nie mogłąm sie powstrzymac:tak:

martolinka ja nie wyobrazam nic nie jesc po 15, najbardziej glodna to ja jestem wlasnie wieczorem:-(
a gdzies do godz. 13, 14 moglabym nic nie jesc, ach....:-(
ale wlasnie bede chciala powoli przechodzic na 3 faze bo z wagi juz jestem zadowolona:-)
no ale zobaczymy jak to bedzie....boje sie efektu jojo.

martolinka ja nie wyobrazam nic nie jesc po 15, najbardziej glodna to ja jestem wlasnie wieczorem:-(
a gdzies do godz. 13, 14 moglabym nic nie jesc, ach....:-(
ale wlasnie bede chciala powoli przechodzic na 3 faze bo z wagi juz jestem zadowolona:-)
no ale zobaczymy jak to bedzie....boje sie efektu jojo.

ale nikt Ci nie broni jesc po 15:tak: mi akurat czesto sie nie chce:tak:
poki nie sprobujesz 3 fazy to nie ma sie czego bac:tak:

Wyjatkowa - ale .. masz wspaniałego syna... a że ciało już nie będzie aż takie piękne... niestety to kwestia ćwiczęń, kasy żeby odzyskać swój dawny wygląd... znajdę gdzieś stare foty, to zeskanuję i WAM pokażę, jak ja wyglądałam kilka lat temu... latka lecą, dwie ciąże przeszły, najważniejsze by polubić siebie, a jak nie to walczyć z okolicami, które się nie lubi... / ale wykład trzasnęłam po winku ;) /

reklama
Kochana znam ten ból. Pokaże jak wyglądałam kiedyś a jak teraz. Wiem jednak, że to przede wszystkim moje lenistwo...

Załączniki

• STA72967.jpg
    STA72967.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC_0809.jpg
    DSC_0809.jpg
    50,9 KB · Wyświetleń: 41
Do góry