reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Kilolek to co zaznaczone absolutnie zabronione :) ze tez od razu na to nie wpadłysmy :) a co do reszty to raczej nie zacheca do jedzenia :)
a bo wczesniej kupowalam sokołowa, a tamten mial w skladzie tylko mięso, jajko i przyprawy, tluszczu cos kolo 5 czy 6 nie pamietam i jak sie ten morliny w sklepie pojawil to uznalam jak idac blednie ze tatar to mieso i jajko i sprawdzilam tylko tluszcz. a że ostatnio tylko ten morliny w okolicy bywal to wyszlo jak wyszlo.

Pola i tobie zleci raz dwa. U mnie tak duzo, bo pzedwczoraj się nie moglam załatwić i wieczorme xenne sobie zrobilam, co to ponoc łagodna jest, taaa myślałam wczoraj cąly dzień, ze mi kichy skręci a w kiblu byłam ze 20 razy więc i wody na pewno duzo ubylo. Dziś mogę cześć odrobić niestety. Ale nigdy więcej tego świństwa. Kiedyś senes ppijałam i nigdy takich sensacji nie mialam a on mocny.

reklama
A ja właśnie robię ryż na mleku z jabłkami... ciekawe jak będzie smakować...;-)
Polaa - to jeszcze ile dni fazy 3? Bo jak zaciążysz to trudno będzie..

anawawka ja ta 3 faze to w ogole roznie mam, niby jeden dzien w tygodniu P i normalne jedzonko ale czasami jest tak, ze kilka dni P robie bo mi sie wydaje ze przytylam a waga pokazuje inaczej, jakas obsesja czy cos;/
no wlasnie jak zaciaze to sie tak bardzo boje, ze znowu przytyje mega duzo:( mam nadzieje, ze tym razem bedzie inaczej niz przy Kubie. Przynajmniej sie postaram uwazac ale na pewno nie bede na diecie, chociaz w takim czasie mozna sobie na wiecej pozwolic a potem znowu bedzie dieta ale na razie o tym nie mysle;) zonaczymy jak to bedzie.
Ja zanim zajde w ciaze to bede jadla tak jak do tej pory, w miare wszystko (oprocz ziemniakow i chleba) i jeden dzien P, a jak sie okaze ze jestem w ciazy to juz bede jadla wszystko ale z umiarem;) musze jesc weglowodany a nie tylko bialka, czyz nie?:)

dziewczynki a ja zawaliłam :zawstydzona/y: musze zacząc od nowa ... na poczatek bede robila bez udziwnien. kupie 5 kg piersi z kurczaka i bede jadła na zmiane z jajkami ;-)

od dziś zaczynam znów UDERZENIOWĄ !! tym razem mi SIĘ UDA !!

Polaa - niektórzy twierdzą, że się uzależnili od ważenia porannego.. właśnie na dukanie.:-D super, że masz takie podejście do ciąży i diety..;-)moim zdaniem wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem
Anadri - trzymaj się.. i nie daj... możesz i rybki, i nabiał, i chudą wędlinkę;-)

anadri - powodzenia;) tym razem na pewno Ci się uda:D Trzymam kciuki !!
anawawka - wiesz, boje sie ze moge za duzo przytyc no ale coz, cos kosztem czegos;) nie mozna miec wszystkiego heh:-) po Kubie doszlam do swojej wagi wiec po drugim tez dojde (mam nadzieje:)), przynajmniej bede sobie mogla pozwolic na awiecej niz przez ostatnie 10 msc:( raz sie zyje a dzieciaczka chce bardzo:tak:

ZJEDZONE:
duzy jogurt naturalny
4 płaty ryby (dorsz) pieczonej w folii z cytryna i czosnkiem
będą jeszcze: jajka, twaróg chudy lub twarożek - znalazłam cos podobnego do "filadelfii" ale ma tylko 0,2 g tłuszczu na 100 g i 21 g białka !! :) dorzuce do niego czosnek i szczypiorek i bedzie mniamu :)

Anadri - powodzenia, dasz radę, jak i my wszystkie!!!:-)
Anawawka, faktycznie, coś jest z tym uzależnieniem wagowym - ja rano, jak tylko wstanę i zrobię siusiu - od razu do kuchni po wagę:-D
Polaa, ja podobnie jak Ty - chciałabym już znowu być w ciąży - wtedy od razu dieta good bye:tak:..choć wiadomo, już na pewno nie będę się tak objadać słodyczami, jak w pierwszej ciąży..
Kilolku, a co u Ciebie - jak waga? Moja jeszcze nadal stoi w miejscu..

moja dziś znów 600 gram w dół. Bardzo się cieszę. Fajnie by było jakby ta tendencja utrzymala sie chociaz przez 2 dni do końca P.

reklama
kilolek super, ze waga znowu idzie w dol;) bardzo szybko Ci to idzie;)
maxwell - ja sie wlasnie boje, ze sie zaczne objadac;/ jestem tym przerazona, chociaz caly czas sobie powtarzam, ze nie bede ale...znowu mi cos odbije i powiem sobie, ze jestem w ciazy i mozna mi jesc do woli:( boje sie. Wiadomo, ze odchudzac sie nie bede ale nie chce sie obzerac, jak bylam w ciazy z Kuba to slodyczy nie jadlam bo nie mialam ochoty ale normalne jedzenie, jak sobie obiad nalozylam na talerz to Moj byl w szoku:) i czasami mi bylo malo. Jedyne pocieszenie, ze mam kolezanke, ktora w pierwszej ciazy przytyla ponad 30 kg a teraz jest w drugiej w 8 miesiacu i malo co przytyla;) moze tez tak bede miala oby;) hehe
anadri - tylko nie przesadz za bardzo, jedz czesto nie glodz sie czasem;) a waga i tak szybko poleci w dol;)

Do góry