reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

A u mnie waga dzisiaj stoi :( ale płodne się rozszalały. Melduje wykonanie przepisu na kotlety mielone :D :

- 0.5 kg mięsa mielonego indyka lub inkszego drobiu
- cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- przyprawy (ja dodałam: oregano, bazylia chili pi prz cayene, sól i przyprawe do drobiu)
- 1 surowe jajko

Cebulę pokroić w drobną kostkę, taka samo czosnek. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, uformować kotlety.
Rozgrzać piekarnik do 180C, kotlety położyć na blaszcze wyłozonej najlepiej papierem bo mniej przywrze lub kratka grillowa (dzięki temu można dodatkowo zmniejszyć ilość tłuszczu- kotlety będą lżejsze o wytopiony tłuszcz).
Trzymać w piekarniku min 30min.

PYCHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak prawdziwe mielone :D

banAna witamy wśród dukanek :) jesli chcesz to zrób sobie suwaczek :) bedziemy wiedziec nawzajem jak nam idzie :) takie upublicznienie bardziej mobilizuje - bynajmniej mnie :):):)

reklama
mama twarde czy miekkie? Nadadzą sie dla Michasia? w sensie smaczne i miękkie musza być.
Zaraz zrobię tylko najpierw musze chłopakom karkówke upiec, potem chlebek dla siebie i jedziemy z mielonymi.Wieczór w kuchni spędzę :/

są mięciutkie i bardzo aromatyczne :)
tzn skórka z góry twardsza ale nie jest taka gruba jak w smażonych. cała reszta kruchutka :)
Nawet Marcel wołał am am ale jak mu dałam to wypluł bo ta pierdoła kawałków nie toleruje ;/ ale na serio nie są twarde ani suche.

Ostatnia edycja:
Mama - narobilas mi ochoty na mielone, chyba jutro zrobie:)
Banana - witaj na Dukanie.

A ja dzis zgrzeszylam, zjadlam zupe zawierajaca ciut slodkiego ziemniaka, niestety zostalam poczestowana i nie moglam odmowic:)
Ja dzis na warzywkach, jutro znowu proteinki.
Serniczek z mikro wyszedl zjadliwy aczkolwiek to nie prawdziwy sernik. Dzis za to dostalam chudy twarog (w koncu:) wiec zamierzam jakies leniwe zrobic jutro:)

na prawde warto, 3 min roboty a jaka wyżerka :) jestem nimi mile zaskoczona. Aha nie przestraszcie sie bo surowe są konsystencji ciapowatej - na pewno nie tak sztywne jak te zwykłe z bułką tartą........ale to nic nie szkodzi. Ja formowałam górki czyli do łapy jak leci i na blache, bo raczej kotleta czy kulek z tego nie uformujecie :D Potem juz nie były ciapowate tylko palce lizać :D napiszcie potem jak Wam smakowały - o ile wypróbujecie :)

Ostatnia edycja:
no moje juz czekaja w kolejce do piekarnika :D
teraz bułeczki (dość plackowate) siedzą zobaczymy moze jutro da się do pracy wziąc buleczke z mielonym :D

mama- ale narobilas ochoty tymi mielonymi:-)
kilolek - na pewno sie bedzie dalo wziac:-) ladnie Ci waga spada:tak:

a z moja waga cos jest nie tak:-( specjalnie kupowalam nowa, raczej to nie jest mozliwe zeby w ciagu dwoch godzin waga skoczyla 3 kg w gore i to w tym samym miejscu i nic nie jedzac w miedzy czasie?! tak z ciekawosci sprawdzilam (nie myslcie, ze sie waze co godzine:))

moim zdaniem jest to możliwe. Na penwo cos piłas poza tym woda się zatrzymuje tak myslę. Ja tez tak mam

sama nie wiem :( ale z ta waga tez cos chyba nie tak:( w kazdym miejscu wazy jak chce:/ w takim razie nie robie suwaczka bo bym go musiala co dwie godziny zmieniac heh:))
no ale ogolnie nie jest zle:) ale dzisiaj tak mnie na slodycze ciaglo, ze szkoda gadac...i jak robilam chlopakom obiad to juz w ogole, caly czas musialam probowac:)

reklama
kazda waga wazy inaczej w róznych miejscach, no chyba, ze ktoś ma idealnie płaskie podłogi (ja się nie spotkałam z taką jeszcze)
a prawidlowa waga jest rano na czczo po wypróznieniu, więcej sie nie waż

zapomnialam o kotlecikach i trochę suche wyszly, nic nastepnym razem przypilnuje :D

Do góry