reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzam się- co na śniadanie, obiad itd?

Na śniadanie jadam zazwyczaj owsiankę, na obiad różnie - kasza / ryż / makaron + warzywa, naleśniki, placki ziemniaczane, sałatki - to chyba najczęściej.

reklama
Moim zdaniem na śniadanie lepiej jest wybrać produkty białkowe oraz dodać jakieś zdrowe tłuszcze :) Jajecznica jest idealnym przykładem. Bo im więcej glukozy będzie miał nasz posiłek, tym szybciej będziemy odczuwali głód.

Na śniadanie - zwykle owsianka, twarożek albo jakaś kolorowa kanapka. Do tego woda z cytryna albo ciepla herbata. Na obiady uwielbiam dania jednogarnkowe albo dania robione w parowarze (zdrowe i smaczne - to faktycznie da zrobić). Albo zupy kremy - idealnie rozgrzewające na jesień i zimę. Kolacja to u mnie zwykle jakaś sałatka z dużą ilością warzyw, jakimś serem albo pieczonym mięsem i najlepiej z jajkiem sadzonym. Albo jak wracam bardzo późno, to wypijam szklankę ciepłego mleka - niby nic, ale potrafi dobrze zaspokoić głód :)

Ja w sumie od początku lutego ćwiczyłam abs na brzuch i ramiona z mel b...ale przez ostatnią jelitówkę a obecny kaszel od tygodnia odpuściłam :/
Ogólnie staram się zdrowo odżywiać, zmieniłam wiele nawyków żywieniowych i faktycznie widzę u siebie róznice ale widocznie to nie wystarcza. Albo nastawiam się na szybkie rezultaty podczas gdy powinnam trochę dłużęj poczekać.
Wagowo nie jest źle bo 52, 5/ 161 no ale nad brzuchem muszę popracować intensywnie... (zastanawiam się czy nie wybrać się na jakieś zabiegi do kosmetyczki w celu ujędrnienia skóry...może macie coś sprawdzonego?) Link do: Endermologia, Icoone - DermaMED Kraków

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry