reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzam się- co na śniadanie, obiad itd?

Ogólne informacje to 4-5 posiłków co 3-4 godz. I ostatni posiłek ok 2 godz przed snem postarać się.
Posiłki zbilansowane pod względem kalorycznym. proporcjonalne pod względem białka tłuszcze węglowodanów. Według instytutu zdrowia i żywienia to 20–30 % białka 50–65 % węglowodanów 15–25 % tłuszczów.

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja lubię inspirować się przepisami Ogródka dziadunia, mają oni przepisy i już podane do nich produkty jakie mają. Zamawiam średnio 2 razy w miesiącu i mam na cały miesiąc gotowania smacznych i zdrowych obiadów.

Ja bardzo często spotykam się z tym, że na śniadanie w różnego typu dietach są podane albo kanapki na razowym pieczywie albo serek biały z warzywami albo omlety albo owsianki na ciepło albo na zimno albo gotowane jajka. To chyba taka podstawa. Co do obiadów, to różnie to bywa w zależności o zapotrzebowania konkretnej osoby i od jej preferencji żywieniowych. Z tym już lepiej udać się do specjalisty, on będzie wiedział, jak rozpisać poszczególne posiłki tak, żeby niczego organizmowi nie brakowało.

U mnie na śniadania najlepiej sprawdzają się wszelkiego typu owsianki, jaglanki, mleko/jogurt z domową granolą, wytrawne gofry, choć nie są one zbyt fit, ale od czasu do czasu można sobie na to pozwolić

reklama
Do góry