reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzajmy sie razem !!!!!!!!!

Witam, Jestem nowa na forum. Też mam (spory) problem z nadwagą. 7 miesięcy chodziłam na aqua aerobik. Efekt mizerny tyle tylko, że waga stoi w miejscu.....:-(
Pozdraawiam
Weroniko Jeśli mogę coś doradzić - miałam ten sam problem - to zrezygnuj z chleba (jedz tylko chrupkie) i ziemniaków, naturalnie takie rzeczy jak majonez i słodycze - też. Na obiad rób wszystko gotowane lub duszone na olwie z oliwek. To wystarczy by chudnąć 1 kg miesięcznie. Myślę, że to rozsądne tempo spadku wagi, by się ustrzec efektu jojo. Powodzenia i konsekwencji życzę :-)

reklama
Witam wszystkie odchudzające mamy!

Ja wreszcie sie zacielam i wzielam sie poważnie za siebie.
Urodziłam córcie już ponad rok temu a od przynajmniej pół roku próbowałam zrzucić zbyt dużą nadwagę. Chudłam i tyłam i tak wkółko miałam za słabą psychikę. Najdłużej na diecie wytrzymywałam 3-4 dni. Próbowałam diety Kopenhackiej, Kwaśniewskiego itd....
Raz w życiu się już odchudzałam, bo zawsze byłam otyła. Rok przed zajściem w ciąże zakońcyzłam diete dr Kwaśniewskiego i schudłam na niej 30 kg. Dlatego dziwiłam się samej sobie dlaczego teraz nie mogę sobie dać rady ?
W ciąży bardzo dużo przytyłam bo ok. 25 kg Po porodzie schudłam 5kg ale szybciutko mi wróciła piąteczka spowrotem .

W zeszłym tygodniu powiedziałąm dosyć! zobaczyłam swoje zdjęcia i po prostu było mi żal mojej córci, że jak bedzie patrzyła na zdjęcia z mamą to będzie widziała grubą babe!

Zaczełam odchudzanie dieta 1000 kcal i codziennie ćwicze, niedużo bo 15-20 min. wieczorami, jakies brzuszki, przysiady itd. Po 8 dniach stosowania tej diety ubyło mi 3 kg. Mój mąż jest ze mnie dumny, a i ja sie lepiej czuje bo nieobżeram się i mam więcej energii do życia! (czasami aż za dużo hih :))
Trzymajcie za mnie kciuki bo to dobpiero początek! tym razem chcę schudnąć do 65 kg a mam 172 cm wzrostu. czyli zostało mi dokładnie 19,5 kg :D

witajcie dzieczyny
moj synek za 2 dni konczy pol roczku a ja nadal mam kilosy ciazowe, no w zasadzie schudlam wszystkie 29 kilo ale wrucilo 5 . mam jeszcze spora nadwage z przed ciazy wiec 30 kilo postanowilam zgubic
chodze na silownie co drugi dzien i co drugi dzien cwicze poltora godziny aerobiku nie jem kolacji i nic nie chudne od jakiegos miesiaca, a na obiad tez gotowane i mniej tylko sniadania sobei nie odmawiam i zawsze bylo w moim jadlospisie

co jest dziewczyny ze nie chudne???
moja motywacja zaczyna spadac:-(

miloku, nie zrażaj się. Jest taki okres podczas odchudzania, że przejściowo efekty są niewidoczne, należy to przeczekać i wtedy już leci z górki. Poza tym przyjmij, że to twój normalny tryb życia i nie nastawiaj sie na efekt. Tak jest lepiej.

miloku, nie zrażaj się. Jest taki okres podczas odchudzania, że przejściowo efekty są niewidoczne, należy to przeczekać i wtedy już leci z górki. Poza tym przyjmij, że to twój normalny tryb życia i nie nastawiaj sie na efekt. Tak jest lepiej.
hihih normalny tryb zycia ??
to nie takie proste jak ja ciagle glodna jestem:-D:-D:-p:rofl2:

ja przytyłam w ciąży 20 kg juz mi zeszło 15kg gubie tak ok 1kg na tydz/1,5 tyg....a moj patent to poprostu ostatni posiłek ok 17.00...no i czasem wskocze na rowerek:-p:tak:i nie chodzi mi o to że zgubie te kg i juz.... ja poprostu chce tak zawsze robic bo jak to mówia odpowiednia dieta powinna byc sposobem na życie ...wiec nawet ja schudne do wagi sprzed ciąży to i tak bede jeżdzić na rowerku i nie bede objadać sie na noc i mysle że bedzie ok:rofl2::-D

reklama
Witajcie! Od wczoraj jestem na diecie SB i czuje sie znakomicie, glodna nie chodze i wogole jest super.
W sobote ide z mezulkiem na basenik i zamirzamy chodzic 2 razy w tyg na 2 godzinki. Juz nie moge sie doczekac efektow :tak:

Do góry