reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odbiór dziecka i pierwsze tygodnie-sprawy ciuszkowe

Dziewczyny, tak czytam, czytam co napisalyscie i chyba bede musiała dokupić Linomag. Myślałam, że sudocrem stosuje się za każdym razem na pupcie dziecka, a z Waszych wypowiedzi wynika, że raczej sporadycznie - jak się 'coś' niepokojącego pojawi.. Albo może wstrzymam się z Linomagiem i zobaczę jak mała będzie reagowała na Krem na Odparzenia Nivea - dostałam w Szkole Rodzenia małą próbkę. Jak będzie ok, to kupimy większe opakowanie..

reklama
Ja też się już rozglądam za kremami maściami mydełkami itp. Postanowiłam kupić wszystkie jednej firmy w razie gdyby pojawiła się alergia to nie będę się zastanawiała na który specyfik tylko od razu zmienię firmę.

Co położna, szpital i mama to inna opinia.
U mnie w szpitalu używają tylko sudocremu i polecają go każdej mamie.
Ja go stosowałam przy każdym przewijaniu i nigdy nie miałam najmniejszych problemów ze skóra małej wiec pisze ze swojego doswiadczenia że u mnie sprawdził się w 100%
Poza tym na samym kremie jest napisane:
Krem dla dzieci i dorosłych do pielęgnacji skóry.
Zalecany do pielęgnacji skóry skłonnej do podrażnień i skóry trądzikowej.

Nie chodzi mi o to ze tylko sudocrem jest ideałem bo linomag i bepanthen tez miałam sposobnosc użytkować(bepanthen na swoich sutkach), wprawdzie nie na swojej córce ale na dzieciach którymi się zajmowałam i one tez jak najbardzej sa dobre jednak ja zdecydowanie stawiam na sudocrem

dziewczyny i tak wszystko wyjdzie w "praniu". Ja wychodzę z założenia, że pupkę trzeba przemyć chusteczką przed każdą zmianą pieluszki, no albo wodą, bo to różnie bywa ;-) i posmarować lub zastosować zasypkę , tylko wtedy kiedy jest taka potrzeba, bo cały czas to nie potrzebne jest.

Na te chusteczki nawilżane to uważajcie bo one często uczulają, na początku lepiej przemywać wacikami i wodą. A co do sudocremu, to tak jak napisała badaicka naprawdę jest dobry, i nie zmywa się ciężko jak inne z specyfiki.

Teraz to mozemy napisac w co ubrac nasze pociechy,jak taki ukrop na dworzu :-)

Mysle mysle i chyba nic nie wymysle normalnie :baffled:

Ja od dziś zaczynam ubierać małą w krótkie body i do tego skarpetki i kocyk w razie potrzeby. Nie wiem jak u Was ale u mnie nie ma czym oddychać :/ a w domu 28 stopni :/

reklama
No wlasnie mam ten sam dylemat. Nie mam przygotowanego ubranka dla malej na wyjscie ze szpitala, bo sie caly czas zastanawiam co w taki upal dziecku ubrac? Czy body z krotkim rekawkiem i na to pajacyk, czy to juz za duzo? Moze body z dlugim rekawem i polspiochy? Hm.. Chyba przygotuje ze 2 wersje, bo jak tatus bedzie musia potem sam cos wykombinowac, to moze byc z tym ciezko :)

Do góry