reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odbiór dziecka i pierwsze tygodnie-sprawy ciuszkowe

Dziewczyny, tak czytam, czytam co napisalyscie i chyba bede musiała dokupić Linomag. Myślałam, że sudocrem stosuje się za każdym razem na pupcie dziecka, a z Waszych wypowiedzi wynika, że raczej sporadycznie - jak się 'coś' niepokojącego pojawi.. Albo może wstrzymam się z Linomagiem i zobaczę jak mała będzie reagowała na Krem na Odparzenia Nivea - dostałam w Szkole Rodzenia małą próbkę. Jak będzie ok, to kupimy większe opakowanie..

reklama
Ja też się już rozglądam za kremami maściami mydełkami itp. Postanowiłam kupić wszystkie jednej firmy w razie gdyby pojawiła się alergia to nie będę się zastanawiała na który specyfik tylko od razu zmienię firmę.

Co położna, szpital i mama to inna opinia.
U mnie w szpitalu używają tylko sudocremu i polecają go każdej mamie.
Ja go stosowałam przy każdym przewijaniu i nigdy nie miałam najmniejszych problemów ze skóra małej wiec pisze ze swojego doswiadczenia że u mnie sprawdził się w 100%
Poza tym na samym kremie jest napisane:
Krem dla dzieci i dorosłych do pielęgnacji skóry.
Zalecany do pielęgnacji skóry skłonnej do podrażnień i skóry trądzikowej.

Nie chodzi mi o to ze tylko sudocrem jest ideałem bo linomag i bepanthen tez miałam sposobnosc użytkować(bepanthen na swoich sutkach), wprawdzie nie na swojej córce ale na dzieciach którymi się zajmowałam i one tez jak najbardzej sa dobre jednak ja zdecydowanie stawiam na sudocrem

dziewczyny i tak wszystko wyjdzie w "praniu". Ja wychodzę z założenia, że pupkę trzeba przemyć chusteczką przed każdą zmianą pieluszki, no albo wodą, bo to różnie bywa ;-) i posmarować lub zastosować zasypkę , tylko wtedy kiedy jest taka potrzeba, bo cały czas to nie potrzebne jest.

Na te chusteczki nawilżane to uważajcie bo one często uczulają, na początku lepiej przemywać wacikami i wodą. A co do sudocremu, to tak jak napisała badaicka naprawdę jest dobry, i nie zmywa się ciężko jak inne z specyfiki.

Teraz to mozemy napisac w co ubrac nasze pociechy,jak taki ukrop na dworzu :-)

Mysle mysle i chyba nic nie wymysle normalnie :baffled:

Ja od dziś zaczynam ubierać małą w krótkie body i do tego skarpetki i kocyk w razie potrzeby. Nie wiem jak u Was ale u mnie nie ma czym oddychać :/ a w domu 28 stopni :/

reklama
No wlasnie mam ten sam dylemat. Nie mam przygotowanego ubranka dla malej na wyjscie ze szpitala, bo sie caly czas zastanawiam co w taki upal dziecku ubrac? Czy body z krotkim rekawkiem i na to pajacyk, czy to juz za duzo? Moze body z dlugim rekawem i polspiochy? Hm.. Chyba przygotuje ze 2 wersje, bo jak tatus bedzie musia potem sam cos wykombinowac, to moze byc z tym ciezko :)

Do góry