reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obniżenie narządów po porodzie

reklama
Dziewczyny a któraś z Was ma drugi stopień obniżenia ?
Ja również do końca nie wiem, fizjo powiedziała raz, że 2,a po dwóch spotkaniach że pomiędzy 1 a 2, a dziś jestem po wizycie kontrolnej po porodzie i ginekolog powiedziała że jej zdaniem to pierwszy stopień i ona by z tym nic nie robiła, w sensie operacji .
W ogóle wyszłam od niej zdegustowana, unikala tematu obniżenia, miałam wrażenie że chce jak najszybciej zakończyć wizytę, powiedziała, że jak mi będzie to bardzo przeszkadzało to mam przyjść i będzie kierowała mnie na operację . Gdy zapytałam kiedy kontrolnie mam się pojawić powiedziała, że za rok:(

Chyba muszę poszukać ginekologa urologa.
Dziwne zachowanie . I jeszcze powiedziała, że to już mogło mi się zrobić w ciąży i że większość kobiet to czeka!

Tak Są momenty że czuję i widzę. Najgorzej jest wieczorem po całym dniu. A jak narzekasz na dużą suchość to.pogadaj z ginekologiem o globulkach z estrogenem
Ja czuję również, czasami jednak wydaje mi się że nie czuję nic i wtedy samopoczucie mam świetne i nie wiem czy to jest tylko w mojej głowie. Nie wiem czy widać bo nie zaglądam.i raczej tego nie zrobię. Ale czuję gdy wkładam palec że jest niżej .

Mi się tez obniżyło chyba dopiero we 4 miesiącu. Nie od razu.
U mnie taki dyskomfort pojawił się chyba po 3 tygodniach od porodu. A może nawet chwilę szybciej tylko ja myślałam że to chwilowy objaw po porodzie Dopiero jak zaczęłam czytać, to zdiagnozowałam że to obniżenie i lekarz potwierdził.

Dziewczyny takie pytanie : jak nisko u siebie wyczuwanie szyjkę macicy? Czy w ogóle jesteście w stanie jej dotknąć?

To różnie ale są takie dni że jest nisko i ją dotykam palcem. Już teraz tego nie robię żeby się nie dołować.
Ja właśnie na spacerku. Młodzieniec śpi a ja siedzę w parku na ławce o ćwiczę. Więc nie ma zmiłuj wykorzystuję każdą wolną chwilę.

To różnie ale są takie dni że jest nisko i ją dotykam palcem. Już teraz tego nie robię żeby się nie dołować.
Ja właśnie na spacerku. Młodzieniec śpi a ja siedzę w parku na ławce o ćwiczę. Więc nie ma zmiłuj wykorzystuję każdą wolną chwilę.
:) To super :) A w jaki sposób cwiczysz na ławce ? Odpiszesz mi, ja jeszcze nie mam tych ćwiczeń i jestem ciekawa .
Również jestem na spacerze, piękna pogoda :)

reklama
Do góry