reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obniżenie narządów po porodzie

reklama
Dziewczyny a któraś z Was ma drugi stopień obniżenia ?
Ja również do końca nie wiem, fizjo powiedziała raz, że 2,a po dwóch spotkaniach że pomiędzy 1 a 2, a dziś jestem po wizycie kontrolnej po porodzie i ginekolog powiedziała że jej zdaniem to pierwszy stopień i ona by z tym nic nie robiła, w sensie operacji .
W ogóle wyszłam od niej zdegustowana, unikala tematu obniżenia, miałam wrażenie że chce jak najszybciej zakończyć wizytę, powiedziała, że jak mi będzie to bardzo przeszkadzało to mam przyjść i będzie kierowała mnie na operację . Gdy zapytałam kiedy kontrolnie mam się pojawić powiedziała, że za rok:(

Chyba muszę poszukać ginekologa urologa.
Dziwne zachowanie . I jeszcze powiedziała, że to już mogło mi się zrobić w ciąży i że większość kobiet to czeka!

Tak Są momenty że czuję i widzę. Najgorzej jest wieczorem po całym dniu. A jak narzekasz na dużą suchość to.pogadaj z ginekologiem o globulkach z estrogenem
Ja czuję również, czasami jednak wydaje mi się że nie czuję nic i wtedy samopoczucie mam świetne i nie wiem czy to jest tylko w mojej głowie. Nie wiem czy widać bo nie zaglądam.i raczej tego nie zrobię. Ale czuję gdy wkładam palec że jest niżej .

Mi się tez obniżyło chyba dopiero we 4 miesiącu. Nie od razu.
U mnie taki dyskomfort pojawił się chyba po 3 tygodniach od porodu. A może nawet chwilę szybciej tylko ja myślałam że to chwilowy objaw po porodzie Dopiero jak zaczęłam czytać, to zdiagnozowałam że to obniżenie i lekarz potwierdził.

Dziewczyny takie pytanie : jak nisko u siebie wyczuwanie szyjkę macicy? Czy w ogóle jesteście w stanie jej dotknąć?

To różnie ale są takie dni że jest nisko i ją dotykam palcem. Już teraz tego nie robię żeby się nie dołować.
Ja właśnie na spacerku. Młodzieniec śpi a ja siedzę w parku na ławce o ćwiczę. Więc nie ma zmiłuj wykorzystuję każdą wolną chwilę.

To różnie ale są takie dni że jest nisko i ją dotykam palcem. Już teraz tego nie robię żeby się nie dołować.
Ja właśnie na spacerku. Młodzieniec śpi a ja siedzę w parku na ławce o ćwiczę. Więc nie ma zmiłuj wykorzystuję każdą wolną chwilę.
:) To super :) A w jaki sposób cwiczysz na ławce ? Odpiszesz mi, ja jeszcze nie mam tych ćwiczeń i jestem ciekawa .
Również jestem na spacerze, piękna pogoda :)

reklama
Do góry