reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obniżenie narządów po porodzie

Dziś pierwszy raz. Fizjoterapeutka powiedzisla, że to nie sprawi że obniżenie nie będzie tylko ma na celu pobudzenie mięśni Kegla i żebym ja czuła te zaciski. Przez dwa tygodnie codziennie po 30 minut mam stymulować , i oprócz tego powoli z sama antenka ćwiczyć zaciskanie na sucho tzw. biofeedback.
Ty już potrafisz ćwiczyć więc chyba u Ciebie nie ma potrzeby . A co mówi Twoja fizjoterapeutka?

@Mamma mia2 A na czym dokładnie polega ta elektrostymulacja. Musiałaś zakupić jakieś urządzenie? Czy ta elektrostymulację tylko pod okiem fizjo czy w domu sama też możesz?

reklama
A i jeszcze zapomniałam Wam napisać. Moja fizjo mówiła że sex tylko z odpowiednim nawilżeniem (może być nawet zwykły żel do usg). Otarcia w naszym przypadku są niewskazane, a do tego mogą sprzyjać infekcją (a ja niestety mam z tym mega problem - nawracające infekcje to moja zmora :( )

A i jeszcze zapomniałam Wam napisać. Moja fizjo mówiła że sex tylko z odpowiednim nawilżeniem (może być nawet zwykły żel do usg). Otarcia w naszym przypadku są niewskazane, a do tego mogą sprzyjać infekcją (a ja niestety mam z tym mega problem - nawracające infekcje to moja zmora :( )

Ja również odkąd mam obniżenie miałam infekcje - nigdy z tym nie miałam problemu, nawet w ciazy.
Ratuje się Lactovaginalem zawsze po okresie albo jak gdzieś jadę

@Mamma mia2 A na czym dokładnie polega ta elektrostymulacja. Musiałaś zakupić jakieś urządzenie? Czy ta elektrostymulację tylko pod okiem fizjo czy w domu sama też możesz?
Urządzenie wypozyczylam od fizjo, 40 zł na miesiąc musiałam kupić tylko elektrode 160 zl, bo to jest dla każdego indywidualnie. Od niej dostałam żel. Na urządzeniu fizjoterapeutka ustawiła parametry bodźców indywidualnie dla mnie. Do pochwy trzeba wprowadzić coś na kształt łezki to jest podłączone z tym urządzeniem i po włączeniu czuję takie jakby mrowienie natężenie ustawiam już sama.wg odczucia 5 sek. skurczu 5 sek przerwy.
Mam stosowac codzienne przez pół godziny przez dwa tygodnie później mam wizytę powiem Wam jakie efekty.

reklama
Urządzenie wypozyczylam od fizjo, 40 zł na miesiąc musiałam kupić tylko elektrode 160 zl, bo to jest dla każdego indywidualnie. Od niej dostałam żel. Na urządzeniu fizjoterapeutka ustawiła parametry bodźców indywidualnie dla mnie. Do pochwy trzeba wprowadzić coś na kształt łezki to jest podłączone z tym urządzeniem i po włączeniu czuję takie jakby mrowienie natężenie ustawiam już sama.wg odczucia 5 sek. skurczu 5 sek przerwy.
Mam stosowac codzienne przez pół godziny przez dwa tygodnie później mam wizytę powiem Wam jakie efekty.

Ok. Czekam na info. Wierzę w to że taka elektrostymulacja pozwoli Ci zlokalizować odpowiednie mieśnie i pobudzić je do skurczu. A jakiej firmy masz ten elektrostumulator?

Do góry