reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obniżenie narządów po porodzie

Za jakie grzechy musimy przez to przechodzic .. Ja z natury jestem leniwa jak mam zapal to na chwile a pozniej znow to samo .. Probowac i co dalej juz mi tece opadaja.. Ale kurcze sa rozne kobiety ktore sa po operacjach i jest wszystko w porzadku do starosci np ... Juz sama glupieje ...i co do konca zycia amam sie pilnowac nie robic roznych rzeczy aj nie chce tak .. Ja sie nigdy z tym nie pogodze ... Moj porod byl okropny nienawidze tych wszystkich lekarzy .. Lazali mi przec mimo ze skurczy nie bylo do tego wciskali mi brzuch na sile zeby lozysko wypchnac to wszystko ich wina wszystko .. A ja teraz mam zycie do d... W moim otoczeniu to trudne z moja rodizna z moim mezem .. Wszyscy mysla o sobie .. A ja ... Mnie kuz na niczym nie zalezy ...

reklama
Mialam takie plany i marzenia a teraz wszystko leglo w gruzach .. Z myslami ze wszystkim jestem zupelnie sama .. Nie chce tak zyc nie ... Chce zyc jak kiedys .. Kiedy w koncu medycyna bedzie mogla nam pomuc kiedy?

Za jakie grzechy musimy przez to przechodzic .. Ja z natury jestem leniwa jak mam zapal to na chwile a pozniej znow to samo .. Probowac i co dalej juz mi tece opadaja.. Ale kurcze sa rozne kobiety ktore sa po operacjach i jest wszystko w porzadku do starosci np ... Juz sama glupieje ...i co do konca zycia amam sie pilnowac nie robic roznych rzeczy aj nie chce tak .. Ja sie nigdy z tym nie pogodze ... Moj porod byl okropny nienawidze tych wszystkich lekarzy .. Lazali mi przec mimo ze skurczy nie bylo do tego wciskali mi brzuch na sile zeby lozysko wypchnac to wszystko ich wina wszystko .. A ja teraz mam zycie do d... W moim otoczeniu to trudne z moja rodizna z moim mezem .. Wszyscy mysla o sobie .. A ja ... Mnie kuz na niczym nie zalezy ...
Poczytaj na stronie 4 i 5 tego wątku. Tam dziewczyny piszą ze im sie udało. Wiem, ze to trudna sytuacja i tez mi ciezko sie z tym pogodzić i tez naciskali mi na brzuch, ale cieszę się, ze mam zdrowe dziecko. Gdyby tego nie robili może byłaby niedotleniona i cierpiałabym teraz jeszcze bardziej.

Moze jeszcze kiedys bedzie szansa i dla nas na normalne zycie ... Tak bardzo bym chciala i pragne tego jak niczego innego .. Owszem tez sie ciesze ze zdrowe dzieci mam ale kazdy tylko soe dziecmi martwi lelarze tez a my kibiety ktore musza przechdozoc to co przechodza.. Kazda z nas mogla tego uniknac gdybysmy tylko wiedzialy... Taka jest prawda lekarze o niczym nie mowia dlatego ze to dla nich tylko czyste zyski taka prawda... Masz problem idziesz do lekarza leki nie leki operacja to wszystko dla nich sa zyski .. A z nas robia kaleki i kroliki doswiadczalne...

W przyszlym tyg w srode mam wizyte u ginekologa na slasku bylam u niego raz kazal cwiczyc i przyjechac za 3 mieisace i wlasnie te miesiace minely ja niestety nie widze zadnej poprawy wiec pewnie jakis krazek mo da albo cholera wie co ... Sam mi powiedizal ze lekarze sie za to nie biora bo to nie zagraza zyciu chyba ze juz jest na tyle tragicznie to wtedy operuja ... Przeciez tu chyba trzeba dokladnie zdiagnozowac co ejst nie tak czarno na bialym a zaden lekarz nie zorbil tego tylko no obnizenia sa i tyle .. A z tego co czytalam robi sie usg miesni dna miednicy albo jakos rezonans wtedy wiesz dokladnie co jest nie tak ... Bo skoro cos jest zerwane oderwane to cwiczeniami nic sie nie zdziala

Hej! Bellakozi z tymi nerwami to są plusy i minusy. Nerwy ciężko zregenerować, raczej się wtedy leki na stałe bierze itp. Ale plus jest taki, że jakby to było obniżenie to niestety ma tendencję do pogarszania i realnego nietrzymania moczu, a w pęcherzu nadreaktywnym to tylko fantomowe odczucie.
Byłam u rehabilitantki, ale jestem zawiedziona, bo powiedziała mi w sumie to co wiedziałam i nawet mnie nie zbadała 'tam ' tylko zajęła się rozstępem mięśni brzucha. Także coraz mniejsze nadzieję wiąże z tą terapią . Ja moje obniżenie czuję jak chodzę, jak siadam. Po wypróżnieniu czasem taka mała bulwa mi wychodzi i widzę ją w szparze w lusterku. Cewki też kiedyś nie widziałam a teraz jest rozchylona . Pomaga mi robienie świecy z nogami przy ścianie, ale to pewnie chwilowy efekt. Sama się zastanawiałam czy by nie przestać karmić, ale tak mi małej żal... i jakby to nic nie dało to bym się bardziej załamała. W zasadzie mój humor jest teraz uzależniony od stanu krocza. Masakra jakaś!

A jest ktoś z Krakowa? Lub zna namiary na jakiegoś konkretnego specjalistę?
Ja tez byłam u takiej rehabilitantki, która skupiała się na brzuchu. I jej ćwiczenia mi nie pomagały. Powinnaś poszukać kogoś kto robi elektrostynulację. Wtedy na pewno Cię zbada nawet jeśli jej nie potrzebujesz. Myśle, ze w Krakowie musi być taka osoba. W Olsztynie są dwie a to w sumie zadupie. Kurczę ja ta ścianę widzialam caly czas. Teraz coraz częściej wraca na miejsce ale ja w ogóle tego nie czuję. To jakiś cud...

A jest ktoś z Krakowa? Lub zna namiary na jakiegoś konkretnego specjalistę?
Link do: Co to jest obniżenie narządów i jakie daje objawy? - Trening dla mam W tym artykule jest link do strony gdzie są namiary na fizjoterapeutów z całej Polski. Z tym, ze ta Pani do której ja chodzę np jest polozna robi elektrostymulacje itd. Jej tu nie ma na tej liście. A ta partaczka, która nawet mnie nie zbadała jest. Ale w Krakowie było kilku fizjo na tej liście wiec może podzwon i popytaj jak wyglada terapia.

reklama
Gorzej, że kupiłam pakiet, żeby było taniej więc na razie muszę dać jej szansę. A tą elektrostymulację to robi Ci na wizycie czy kupiłaś własny sprzęt? Myślisz, że to Ci właśnie pomogło? Sama się nad takim urządzonkiem zastanawiam. A u Ciebie jest samo obniżenie ścianek bez żadnych objawów np. Uczucie czegoś w pochwie, ciężkości czy obcierania? Z moczem czy z seksem też wszystko ok?

Do góry