reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
Ja na poczatku ciazy ciagle senna chodzilam, o 20-21 to juz w lozku musialam byc. jakies 2 miesiace pozniej byla bezsennosc- wiadomo martwilam sie o Dzidzusia, nowa sytuacja i wogole... potem ciagle zmeczenie, a od jakis 2 tygodni znow mam problemy ze snem- jak nie pojde spac do 23 to potem trudno mi zasnac a znow rano budze sie wczesnie i juz nie moge usnac... ahh a teraz przydaloby sie duzo snu....

dziewczyny pisalam Wam wczoraj ze nie moge spac, ale dzis czuje jakby taki 'glod' w splocie slonecznym, to nie jest ucisk, nie do konca bol. Jakbym byla glodna, ale nie do konca. Jak leze to sie nasila to uczucie.

kruszki, znam to uczucie:-) miałam je m.in. podczas ostatniego usg. Gin przejeżdża głowicą i mówi, a tu teraz leży dupeczka, moja córeczka była dupskiem pod samym splotem, ja mam wrażenie jakbym oddechu nie mogła wtedy złapać i pojawia się w nocy podczas leżenia, a konkretnie przekręcania z boku na bok.

kruszki, znam to uczucie:-) miałam je m.in. podczas ostatniego usg. Gin przejeżdża głowicą i mówi, a tu teraz leży dupeczka, moja córeczka była dupskiem pod samym splotem, ja mam wrażenie jakbym oddechu nie mogła wtedy złapać i pojawia się w nocy podczas leżenia, a konkretnie przekręcania z boku na bok.
kurcze, ale nie czuje zeby pupa byla pod splotem, a moze uciskac nogami, miec wyprostowane? w ogole nie wiem czy nie zmienilo pozycji bo mam brzuch kwadratowy :/

Z tego co kiedys pisalas Kruszki ,wynika ze juz nie bedziesz miala usg.?To skad wiadomo potem jak rodzic?Przed samym porodem robia?
W 30 tyg jak dzidz jest maly to jeszcze moze zmieniac pozycje.Moj juz jest duzy wiec mam nadzieje ze juz sie nie odwroci.Teraz nie czuje wypychania w prawym boku.Musialo sie odwrocic dzien przed wizyta u gin,bo juz wtedy zauwazylam rozciagania z innej strony.Teraz za to momentami tak cisnie glowa na dol ze boli jak diabli.Nie da sie wtedy siedziec,musze wstac i chodzic.Luizka tak mi sie nie wypychala a to juz chce chyba koniecznie na swiat wyjsc:-D
Co do spania to lepiej nie mowic.Lapia mnie skurcze nog,musze wstac i skakac w nocy,dretwieja nogi,rece,nieraz nawet usta.No i ten bol spojenia przy podnoszeniu i przekrecaniu-masakra.No i od jakiegos 6 mies jak siedze albo leze na lewym boku czuje dretwienie pod mostkiem.

a ja mam odwrotnie, w brzuchu chyba mam mnóstwo miejsca, albo dzidzia mała :eek: śpię jak zabita, nic mnie nie boli, zero skurczy, trochę przepowiadaczy jak się zmęczę, całkiem inaczej niż w pierwszej.. dzisiaj mnie tylko z glodu zemdliło, co mi się już dawno nie zdarzyło, w sumie od 1 trymestru..

Z tego co kiedys pisalas Kruszki ,wynika ze juz nie bedziesz miala usg.?To skad wiadomo potem jak rodzic?Przed samym porodem robia?
w uk tylko 2 przysluguja jak ciaza jest bez komplikacji, ja i tak mialam 3, jedno w 6tc nadprogramowe, 2mialam w polsce prywatnie, polozna maca gdzie glowka dziecka, jak bedzie cos nie tak to wtedy wysylaja na dodatkowe usg, teraz moja kolezanka miala mala wod, brzuch zaczal sie zmniejszac to ja wyslali na usg
moja dzidzia dzis spokojniejsza, nie umiem okreslic jak lezy, gora jakby wolna, ale dalej czuje to co poisywalam, a dol wypelniony caly

a ja mam odwrotnie, w brzuchu chyba mam mnóstwo miejsca, albo dzidzia mała :eek: śpię jak zabita, nic mnie nie boli, zero skurczy, trochę przepowiadaczy jak się zmęczę, całkiem inaczej niż w pierwszej.. dzisiaj mnie tylko z glodu zemdliło, co mi się już dawno nie zdarzyło, w sumie od 1 trymestru..
szczesciara :)

reklama
Ja od wczoraj czuję się jakby mi ktoś drugie dziecko jeszcze do brzucha włożył. Ciężko i jakoś tak... sama nie wiem jak. Na nic nie mam siły, ciągle bym spała, a jak się położę to w każdej pozycji niewygodnie. Mały jakoś mniej ruchliwy. Normalnie jakbym miała za chwilę rodzić. Tfu, tfu.... Niech ktoś zamieni daty i zrobi z 7 czerwca 7 sierpnia:-) Jest tu jakaś dobra wróżka? Może być dobra czarownica

Do góry