reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

U mnie przepowiadające też się pojawiają mimo magnezu - no ale widocznie na to aż tak nie działa ;) Za to z nogami jest ok. Moja pani dr mówi, że magnez na tym etapie warto brać, żeby macica się nie rozszalała z tymi przepowiadającymi skurczami za bardzo ;)

reklama
ale faktycznie ma go wiecej?

ja stwierdzilam ze to mi wystarczy, w sumie ja nawet wczesniej nie mialam skurczów łydek ani nic takiego...tylko ze wzgledu na tą szyjke mi to kazała brac lekarka, wiec chyba styknie i tak:p

ja magnez biore praktycznie od poczatku ciazy ale to dlatego ze mialam nie dobor przez to ze przed ciaza pilam kawe(sypana,bez cukru i mleka) litrami:) ja biore Magnezin500 3x1. ja mimo ze czytalam o tych skurczach przepowiadajacych to nie wiem czy ja je mam:-) najpierw myslalam ze to te twardnienia brzucha ale od kiedy wiecej odpoczywam to twardnienia rzadko wystepuja... ostatnio czuje 1-3 razy dziennie taki leciutkie krotkotrwale bole jak na @ to moze to...?

dziewczyny widzę że pisałyście o ziołach..a ja taka doświadczona.mamuśka.....któregoś felernego dnia...pod pijałam herbatkę z malin.....sklerotyczka..zapomniałam..ze maliny...powodują skurcze..i potem brzuch mnie bolał aż nospę brałam.........PRZESTRZEGAM...PRZED HERBATA MALINOWA..WSKAZANA..PO 38 TYGODNIU..WTEDY RACZEJ..ZACHĘCAM DO PICIA...BO POMORZE PRZY SZYBSZYM PORODZIE.....A BYŁA TAKA PYSZNA....:crazy:

Ja doswiadczona nie jestem w kwestii macierzynstwa(wszystko przede mna;) ) ale jak bylam chora w pierwszym trymestrze to tydzien czy dwa pilam i herbate malinowa i herbate z sokiem z malin...zreszta cala ciaze od czasu do czasu lubie taka wypic np.jak przemarzne czy wgl w chlodniejsze dni...i nic mi nie bylo i nie jest. kwestia organizmu moze...:-)

Ja czytałam że spokojnie mozemy pić herbatki owocowe w nieograniczonych ilościach. No ale nie wiem. Ja w kazdym razie herbaty malinowej nie lubie :-p
ale za to czarna herbata z sokiem z malin....pychota :-)

reklama
dziewczyny bez paniki, z tymi malinami to jest tak, że i owszem nie wskazana jest herbatka malinowa ale robiona nie z owoców ale z liści malin - pije się ją np. na przyspieszenie porodu ;-)

Do góry