reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Dziewczyny bo to jest tak jak jeszcze pamiętam z chemi i innych: 550 mg, o którym pisze Marcia nie dotyczy zawartości czystego magnezu, a określa masę całego związku zawierającego w swoim składzie magnez. Na opakowaniu powinno być zaznaczone ile mg jonów magnezu zawiera jedna tabletka i to jest wartość na podstawie której można określić dawkowanie. Przyjmuje się że dzienne zapotrzebowanie na magnez to 5mg Mg na kilogram masy ciała, jeśli niedobory są poważniejsze to można stosować 7-10 mg na kilogram masy ciała. Na podstawie tych wartości można sobie określić dzienne zapotrzebowanie. Dlatego zawsze szukajcie ile ma jonów ja brałam Magne b6, ale teraz od 2 m-cy Magnefar bo ma więcej jonów czystego magnezu i znacznie mniej b6 czyli łatwiej mi się wchłania magnez, a nie przedawkuje b6, której przedawkowanie ma poważne nieodwracalne skutki dla nas. Ja wcześniej brałam 3 razy magnefar, czyli 3 razy po 50 jonów, 2 razy aspargin bodajże to 50 jonów, i 3 asmagi forte, chyba 100 mg. razem to wychodzi 300 mg jeszcze pije muszyniankę, to w butelce ma ok. 200 mg. Teraz odstawiłam asmag ale muszę chyba wrócić do niego bo zdarzył mi się ostatnio skurcz łydki prawej jak u dzag i powieka mi drga. Aha słyszałam, tak też Olga mi potwierdziła, że Magnefar najlepszy bo jest w postaci cytrynianu magnezu, a to się najlepiej wchłania.

reklama
asiu wiedziałam że na Ciebie mogę liczyć w tej sprawie :-) zaraz sprawdzę zawartości tych jonów i sobie przeliczę ile powinnam brać. Kurcze już mam dosyć łykania tych wszystkich leków. Przed ciążą nigdy nie łykałam takiej ilości tabletek jak teraz :-(

mnie ostatnio dwa razy skurcz zlapał i pani dr kazala mi magneB6 kupić więc jak się doliczycie to chętnie skorzystam :p narazie jeszcze nie kupiłam ale jutro pierwszy więc może sę zmobilizuje:p

Asia załamałaś mnie wyszło na to że z 30szt w opakowaniu na dzień powinnam jeść 5 :szok: czyli pójdę z torbami (ale póki nie mam skurczy będę jadł jak na opakowaniu piszą trudno lepszy rydz niż nic:baffled:)

Dziewczyny polecam pić muszyniaknę, macie tam jonów magnezu (aniony i kationy magnezowe), ok. 210 mg w butelce czyli prawie 4 tabletki takiego Magnefaru! Butelka dziennie i będzie dobrze, magnez z wody jest podobno najlepiej przyswajalny. No i jest tam jeszcze dużo wapnia.

Asia czyli może dlatego nie mam skurczu. Mój instynkt jest genialny :-D:-D ( i skromny) piję muszyniankę zamiennie z muszyną (ona ma mniej bo 150 w butelce ale to i tak więcej niż to co jem a mam teraz chela-magb6)

kakakarolina, a muszyna to ta: Cechini Muszyna, dobra jest? Mój też jest genialny:-) bo ja przed ciążą nienawidziłam muszynianki, piłam tylko cisowiankę, a teraz niedobrze mi na sam jej widok:-)

ja tez mam te skurcze w nogach, wysle mojego M.do polish shopu moze maja muszynianke :(
no dzis az sie poplakalam :(
a skurcze przepowiadajace to sa od 6tygodnia ciazy, tyle ze ich nie czujemy jeszcze wtedy, ja mam kilka razy dziennie, i to powiem Wam ze konkretne, tyle ze jeszcze bez bolu, a podobno na koniec ludzaco podobne sa do porodowych, nie wiem, bo kurcze porod mialam taki lekki ze odszedl mi czop sluzowy, szlam z lekkim bolem wieczorem, przebili mi worek i zaczelo sie, raz dwa, mloda wyszla, po porodzie :)

Mi lekarz na moje skurcze łydek zalecił magne b6 bo powiedział, że inne mają właśnie mało magnezu a te sporo i kazał brać tak:
1 opakowanie zjeść po 3 tabletki dziennie
2 opakowanie po 2 dziennie
3 opakowanie po 1 dziennie

reklama
Do góry