reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Dziewczyny jeżeli nie chcecie się faszerować lekami na zgagę polecam płatki migdałowe jeść. Ja miewam pieruńską i zjadam płatki i mija, tak 1/3 paczki starcza powoli sobie szamam.
Na skurcze najlepszy jest Magne B6 tak mi gin polecił, pierw zjeść całą paczkę 3 tabl dziennie, potem opakowanie 2 tabl. dziennie potem opakowanie 1 tabl dziennie. Skurcze przechodzą.

reklama
ja to aż nie rozumiem tego bronienia się przed wszelkimi lekami, no bo ileż to można jeść tych migdałów :-p
ja dziś ledwo wstałam, wypilam herbatke i zjadlam pol malego jogurtu i już mi tak kwas podszedl do gardła że masakra.

scarletta
, no jak sie łuszczy brzuch to to nigdy nie jest normalne. znaczy w ciąży na pewno jestesmy narażone na to bardziej bo skóra sie naciąga i wysusza bardziej. mnie też swędział, łuszczyła się za to skóra na ramionach, balsamy nie pomagały , ale w koncu mi pomógł eveline z jakaś szwajcarską bodajże formuła do skóry przesuszonej, atopowej. teraz juz wystarczy jak co kilka dni sie posmaruje nim , wiec polecam, jakieś 12zł za 500ml zapłaciłam w rosmanie

Ja to bym spała pół dnia - któraś już pisała że taż tak ma. Odwożę dziecko do przedszkola i myk do łóżka. A w domu brudno i głodno :)

widze Mala.di ze Tobie chyba tez sie ostatnio tak czas ciazy dluzy:-) ja mam cos takiego. sama nie wiem juz co ze soba zrobic, chcialabym zeby czas szybciej lecial i zebym mogla juz Synka przytulic:-)

To podobnie jak ja, ale od nastepnego tygodnia zaczynam zajmowac sie kompletowaniem wyprawki to mi odgoni moze troche zmartwienia:-) kurcze jak cala ciaze czulam sie dobrze(pomijajac kilka dolegliwosci) tak od kilku dni mam...nudnosci(co zdarzalo mi sie tylko sporadycznie przez 1i 2 miesiac). mam nadzieje ze z dzidza wszystko wporzadku, czuje ruchy ale zdziwilo mnie to ze tak od kilku dni mam nudnosci, czesto jak cos zjem to potem przez jakis czas mi nie dobrze... ehhh mam nadzieje ze to przejsciowe:dry:

Zgaga, zgaga, zgaga... Masakra, już nic zjeść nie mogę, bo cały czas pali... fuj!

Zainwestowałam w sandałki z ECCO i pięty i plecy już nie bolą, już wiem, dlaczego jak ludzie zaczną tam kupować buty, to już zawsze tam kupują. Kosztują duuużo kasy, ale są tak mega wygodne, że ściągać się ich nie chce. Postanowiłam przypilnować przecen i kupić sobie jeszcze parę krytych butów na jesień.

Skurcze rzadko, łykam aspargin, czy jak mu tam więc już nie cierpię.

reklama
Jutro zakupię, choć jak byłam w aptece to mi pani Rennie dała, powiedziała, że w ciąży tylko to wolno...

Do góry