reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

hej dziewczyny dzisiaj dopadł mnie taki ból kręgosłupa, że aż mnie noga boli całe udo więc idę leżeć
pozdrawiam
odliczam dni do wizyty u lekarza 23.12

reklama
Witam was dziewczyny!!!
Mnie zaczyna już to wszystko przerastać!!! Mdłości mam przez cały dzień z małymi przerwami( tzn. nie ma wymiotów tylko mnie strasznie "muli" ) co jest nie do wytrzymania!!! Często jestem głodna, ale na nic nie mam ochoty, o czym bym nie pomyślała to jest mi nie dobrze... Nie wyobrażam sobie jak mam funkcjonować w pracy!!! Jeszcze mnie przeziębienie męczy...
Błagam pomóżcie!!!:no2:

Witam was dziewczyny!!!
Mnie zaczyna już to wszystko przerastać!!! Mdłości mam przez cały dzień z małymi przerwami( tzn. nie ma wymiotów tylko mnie strasznie "muli" ) co jest nie do wytrzymania!!! Często jestem głodna, ale na nic nie mam ochoty, o czym bym nie pomyślała to jest mi nie dobrze... Nie wyobrażam sobie jak mam funkcjonować w pracy!!! Jeszcze mnie przeziębienie męczy...
Błagam pomóżcie!!!:no2:

Pociesz się, że nie ty jedna tak masz, mi niestety kończą się tez wymiotami :(

Spróbuj przegryzać migdały, pić wodę lub herbatę z imbirem, dzisiaj wyczytałam, że herbata rooibos pomaga na mdłości, jutro wypróbuję :tak:
Też jestem ciągle głodna, a kończy się na zjadaniu chrupkiego pieczywa i popijaniu go mlekiem :blink: p.s. mleko trochę pomaga, przynajmniej mi.
Pociesz się, że to nie trwa wiecznie i trzeba się przemęczyć, ale przecież warto :-)

hej właśnie zdążyłam ochłonąć po mojej pierwszej burzy hormonalnej:szok:
zrobiłam mężowi awanturę taką , że aż się wstydzę ale chyba muszę go przeprosić..... właśnie to zrobiłam

Chyba mnie rozkłada jakieś choróbsko i oczywiście mdłości mnie nie opuszczają

Ika mam to samo. Podobno trzeba coś zajadać np. banany żeby nie był pusty żołądek bo wtedy jest gorzej. Spróbuj coś tam zjeść choćby owoce, pić herbatki z imbirem.
Dziewczyny do kiedy tak będzie?

Hej dziewczynki! Wczoraj z rozpedu na glownym napisalam o o cycolkowym bolu i lekkim stresie z tym zwiazanym, co nie wszystkim sie spodobalo. Wiec dzis szybko sie poprawiam! Moje obolale cycolki, czasem lekkie napiecie w brzuchu i klucie jajnika to moje jedyne objawy. Jeden dzien mialam tez lekkie mdlosci, nic wielkiego, ale i tak wspolczuje wam dziewczyny ktore to macie!!!! Nic przyjemnego, ale myslcie tylko ze jeszcze tylko troche, niedlugo przejdzie calkowicie. A poza tym sam lekarz mi powiedzial ze to bardzo dobry objaw:tak: Trzymajcie sie cieplutko i odpoczywajcie w ten niedzielny dzionek!!!

karenm ja nie jestem wstanie wypić samej herbaty, a co dopiero z imbirem...:-) ale banan to jest chyba niezły pomysł...
Powiem Wam jedno, zaczynam już mieć doła z tego powodu...
Możecie mi jeszcze powiedzieć jak radzicie sobie z tym w pracy??? Przecież nie pójdę na L4 z powodu mdłości, ale to jest nie do wytrzymania...

Ostatnia edycja:
karenm ja nie jestem wstanie wypić samej herbaty, a co dopiero z imbirem...:-) ale banan to jest chyba niezły pomysł...
Powiem Wam jedno, zaczynam już mieć doła z tego powodu...
Możecie mi jeszcze powiedzieć jak radzicie sobie z tym w pracy??? Przecież nie pójdę na L4 z powodu mdłości, ale to jest nie do wytrzymania...

A ja właśnie poszłabym na L4 z tego powodu. Poprzednim razem też się tak męczyłam ale chodziłam do pracy. A później sobie pomyślałam, że tydzień czy dwa nikogo by nie zbawił - ja bym się przyzwyczaiła, nauczyła się z tym radzić albo by przeszło i po powrocie mogłabym skutecznie pracować.

No i potwierdzam że pusty żołądek to najgorsze. Trzeba coś tam podgryzać - byle nie cukierki :) i nie obżerać się.

spróbuję jutro pójść do pracy i zobaczymy jak będzie... jeśli się nie da to pójdę na L4 chociaż myślę, że w pracy nie będą zachwyceni... a najgorsze jest to, że mam jeszcze drugą pracę...:baffled:

reklama
Ja też mam koszmarne mdłości bez przerwy. Jestem wciąż głodna, ale od prawie wszystkiego mnie odrzuca.
Obawiam się że tak będzie aż do 12-13 tyg. W pracy jest to podwójnie męczące ale też nie wyobrażam sobie nie iść do pracy z tego powodu.

Do góry