reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

a u mnie znow wrocil gorszy okres dla mojego ciala... skore znow sie strasznie przesusza, wlosy jakby slabsze, cera blada( choc jem duzo warzyw i owocow ) i dodatkowo zaczynam sie zle czuc w swojej skorze przez dodatkowe kg... ale pocieszam sie ze juz niedlugo a narazie byleby Synek zdrowo sie rozwijal :-) i jeszcze mam takie dziwne wrazenie od kilku dni ze brzuch sie jakby troche zmniejszyl, dobrze ze wizyta za 2 dni bo zwarjuje chyba:-)

reklama
Ja też mam kryzys "grubości", nie mogę się doczekać diety i ćwiczeń...
Po świętach dopadła mnie zgaga, ale już wiem po czym, wszystkiemu winne jest drożdżowe...

Oj watpie ze znajde na to czas ale chcialabym po porodzie zapisac sie na jakis areobik czy cos bo samej bedzie chba ciezko zadbac o ciala, a chcialabym aby bylo lepiej niz przed ciaza:-D

Agnes ja też ma takie dziwne uczucie, że mój brzuszek się zmniejszył. Już był wyraźniejszy :-( i też się zastanawiam z czego to wynika. Mnie pociesza fakt, że dostaję kopy praktycznie non stop więc z Ola raczej wszystko ok
K8libby na zgage sprobuj migdlay

mi na zgage pomaga mleko, ale nie gotowane. A ja sie troche obawiam czy aby wszystko ok:-( dosc ze mam to wrazenie zmniejszenia brzucha to jeszcze ruchy jakby mniej czesciej czuje. mam nadzieje ze jednak to moje histerie... dobrze ze za 2 dni wizyta i badanie polowkowe, nie moge sie doczekac i boje sie zarazem:-(

Na zgagę pomaga mleko i migdały. Na mnie nic z "naturalnych" nie działa, ja zazywam Gaviscon i jak reka odjął. Ale juz sie przyzwyczaiłam przy 1 ciąży rodząc jeszcze piekła mnie zgaga

A m wyskoczyła jakaś wysypka tam na dole, przez te nietrzymanie moczu zaczełam używać Tena Lady i podejrzewam, że to od tego jak do jutra nie zejdzie to bede musiala do lekarza isc :crazy:

moja dzidzia też często lubi milczeć.

Nie wiem naprawde jak wy to robicie że w ciąży żyjecie normalnie, ja się nałaziłam, spuchły mi stopy przez co buty całe dookoła mi je poobcierały. już myślałam, że nie dojde do domu...

reklama
Mala.di, za drugim razem też będziesz "żyć normalnie", bo po prostu nie będziesz mieć innego wyjścia ;) Moje spojenie odpada już po paru krokach, no ale co - nie wyjdę z Frankiem na plac zabaw? To mi dom rozniesie ;)

Czujecie już skurcze przepowiadające? Mnie nachodzą od jakiegoś tygodnia. Nie są bolesne, więc się nimi nie denerwuję, ale pojawiają się mimo sporej dawki magnezu. Przy Franku też je miałam, ale chyba później...

Do góry