reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

dzis moja ciaza objawia sie okropnym bolem plecow :/ kregoslup krzyczy: co sie dzieje????
oprocz tego dekolt wysypany na czerwono :/ jak mam jechac do PL ?? ech...
ale wlosy mam ladne :D

reklama
Dziewczyny, po ostatniej wizycie u ginekologa, lekarka stwierdziła u mnie grzybicę i dostałam globulki dopochwowe clotrimazol. Aplikuję je na noc. Rano natomiast tabletka ze mnie wypływa - ale oprócz białej papki jest tam też coś na kształt wodnistej wydzieliny, której jest nawet całkiem sporo. Czy to normalne, czy może powinnam się martwić czy to a by nie wody?

To normalne. Ja przed ciążą miałam grzybicę i dokładnie tak jak Ty. Na noc lepiej się bierze, bo nie ma takiego dyskomfortu. W dzień zaś nieciekawie. Powinnaś stosować tak, jak podał lekarz, bo inaczej nie wyleczych tego cholerstwa, a to lubi się wracać...;/
Skorzystaj może z jakichś lekkich wkładek, to powinno trochę pomóc przy wyciekaniu resztek globulki, bo to, co ma się wchłonąć, to się wchłonie, spokojnie :)

ja brałam niedawno tabletki dopochwowe i miałam to samo, a po skończeniu ustało. teraz zdarzyło mi sie dwa razy, że miałam mokry slad na bieliźnie i ginka zapytała czy to odczucie że mi cos po nogach az cieknie czy po prostu mokrzej. Bo w drugim trymestrze wydzielina się zmienia i to może być to.

ja teraz znów biore clotrimazol, i ta wydzielina którą opisujesz po tym jest calkiem normalna, ja teraz nawet na noc wkładam podpaske, bo przy wkładce sie zdarzylo że nie dała rady i musialam prać spodnie:-p

ale biala gesta jak po tabletce i towarzyszaca jej wodnista?

no tak, bo białe gęste no to wlasnie tabletka, i troche jakby wody wlasnie samej, nie wiem czemu to tak jest przy tym, moze tez jakos z wody sie to składa? :p ale w kazdym razie nie ma sie czym martwić

Mi przeszły bóle na szczęście, czasem tylko takie krótkie przeszywające. do zniesienia. a pogoda to nawet sie ciesze ze nie jest jakas super jeszcze, bo byloby mi bardziej żal nie wychodzić...a jak slysze jak huczy wiatr i deszcz dudni o szybe w oknie, to mi sie odechciewa spacerów. słabo mi jakoś bardziej, może anemia? okaże sie we wtorek u lekarza, jak odbiore wyniki badan sprzed kilku dni

Ostatnia edycja:
pomóżcie
Mialam dzisiaj jednorazowy ślad na papierze koloru tofi. Nic mnie nie boli, nie mam skurczy. W środe miałam cytologię ale po niej nie plamiłam. Ruchy dzidzi czuję. Co to może byc??

reklama
Do góry