reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

orany, z tym seksem to wolalalbym nie wiedzieć:-p bede odoczywac, choc nie wiem, po nocy chyba niebardzo sie cokolwiek zmiekczyło...

jak sie wczoraj polozylam to mnie złapał straszny bol całego brzucha na chwile, aż od żeber do dołu, ale mam nadzieje, to problemy z trawieniem a nie z dzidziusiem...

Ostatnia edycja:
reklama
mala.di, jeśli nie będzie jakiejś wielkiej poprawy, to może warto się będzie skontaktować z lekarzem,który być może zaleci jakieś leki rozkurczowe...
Jeśli o seks chodzi, ja również dostałam zakaz, ale lekarka nie sprecyzowała na jak długo. Na pewno na okres najbliższych kilku tygodni, by wszystko wróciło do siebie... Dziś jestem pełna nadziei, że będzie lepiej. Ta pogoda potrafi czynić cuda :tak:

MieMie jak narazie ta pogoda sprawia ze mi libido strasznie skoczyło do góry, a wy mi tu o zakazie seksu:-p

może po prostu dziś sama kupie no-spe. wiecie ile tego brać jakby co? jedna dziennie? ja nawet nie wiem jak w razie co sie kontaktowac z moją lekarką, nie pytalam jej o to, bo wszystko szło zgodnie z planem... gdybym dzwonila do szpitala w ktorym ona mnie przyjmuje, to bym jej dziś nie zastała, dopiero we wtorek. a chyba na izbe przyjec nie ma co lecieć?...

Jak miałam kiedyś uczucie ciężkiego, twardego brzucha i zadzwoniłam do lekarki, to zaleciła mi branie nospy 3 razy dziennie po 1 tabletce (siostra mówiła mi, że nospa działa przez jakieś 6, 7 h). U mnie była to wtedy poważna sytuacja i mocne przeciążenie organizmu, pewnie stąd ta duża dawka. Ogólnie bierze się wg zaleceń lekarza, bo każdy przypadek jest jednak indywidualny...

no tak, ale ewentualnie jesli bralas taka dawke to dwie na dobe nie zaszkodzą a pomogą raczej. i zobacze, czy to wystarczy.

dawka i tak jest zmniejszona dla ciężarnych, normalnie bo dawka dla doroslych no-spy to 6tabletek dziennie.

mala.di a czy to u ciebie nie jest od stresu? czujesz znów ruchy dziecka czy nadal nie? bo pamiętam, ze niedawno się tym stresowałaś, a masz jeszcze parę dni do wizyty.
Wiesz co, ja bym chyba na twoim miejscu podjechała na IP, sprawdzą czy wszystko jest ok - na pewno będzie!! - zrobią ci usg i jak ty się uspokoisz to i pewnie macica się rozluźni.
Jak nie na IP to zdobądź numer to swojej pani doktor, na pewno gdzieś na pieczątce czy w necie znajdziesz jej numer komórkowy, ja tez kiedyś z plamieniami do swojego dzwoniłam, mimo że wcześniej o tym nie rozmawialiśmy - myślę, że to normalne.

mala.di, widzisz my mamy zakaz od początku i tak pewnie będzie do końca, ja bym nie ryzykowała. Z tylu rzeczy się rezygnuje dla dziecka to brak sexu przez 10 m- cy na prawde nie jest dużym poświęceniem. Nie tylko sex ale i i orgazm w inny sposób powoduje skurcz.

cornelko, dobrze pamietasz, nadal nie czuje dzidziusia. moze dla spokoju po prostu pojade do szpitala i spytam położnej chociazby i ona zdecyduje czy lekarz musi mnie badac, czy nic złego sie nie dzieje. i u mnie to zdecydowanie od stresu, bo i ja sie zamartwiam, i sytuacja w domu napięta. o przemęczeniu nie ma mowy...

wiem, asiu, dla dzidziusia wszystko, wiadomo. co nie zmienia faktu, że troszke szkoda.

mala.di ja też ostatnio miałam takie bóle brzucha i twardnienie, szczególnie popołudniu i wieczorem. Czasem tak bolało że nie mogłam się podnieść i ledwo chodziła. Na szczęście po nocy było zawsze trochę lepiej. Teraz dostałam od gin luteinę dopochwową i widzę poprawę. Czasem jeszcze coś zaboli, ale to sporadycznie i na pewno nie tak mocno jak wcześniej. A jak było źle to też ratowałam się nospą. No i oczywiście leżeniem, ale pół godzinki nie pomagało, musiałam poleżeć dłużej żeby się trochę rozluźniło.

reklama
To jedź, taki stres to nic dobrego, ani dla ciebie, ani dla dzidziusia.
Jak powiesz, ze przestałaś czuć ruchy, do tego masz twardą macicę i na dodatek bóle podbrzusza to na pewno lekarz cię zbada i coś zaradzi.
A nawet gdyby nie, to położna też będzie wiedziała czy to coś poważnego i koniecznie ją wtedy poproś o posłuchanie serduszka - uspokoisz się i będzie dobrze :-)

No i może niekoniecznie z tego seksu trzeba będzie rezygnować :-p

Do góry