reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Kakarolina .Ja tez mam u gory taki twardy brzuch i gin mi powiedzila ze tam sa teraz jelita.No to sie klania wzdecie jelit u mnie ale to nic nowego bo nabawilam sie jelita drazliwego przez te nerwy:baffled:

reklama
U mnie kreseczka jest ale malo wyrazna. i pepek zaczyna troche ,,wylazic'':) tak to plecy zaczynaja coraz bardziej bolec czasem az usiedziec na fotelu czy krzesle nie moge:-(

Malinka, ja nie wiem... Nie mam przy Franku za bardzo jak odpoczywać, więc i różnicy nie widzę. Ale szybsze tętno to norma w ciąży :)

U mnie w zasadzie objawów żadnych "drastycznych" nie ma. Jedyne, co jest kiepskie, to nasilający się ból krocza/spojenia czy jak to tam nazwać. Mam to w zasadzie od początku ciąży, ale na początku bolało baaardzo sporadycznie. Teraz boli już przy większym wysiłku, dźwiganiu, przy zbyt dużej ilości ruchu, zbyt małej też (jak długo siedzę/leżę w jednej pozycji, to ciężko się ruszyć), nie dam rady już wstać z ziemi bez podparcia się rękami...
Coś czuję, że lepiej już nie będzie ;)

Ewa to masz tak samo jak ja.Mam nadzieje ze spojenia nam sie nie rozejda,bo nie bedzie wesolo.Potem po porodzie trzeba obwiazanym lezec 3 tyg nieruchomo potem w pasie chodzic:baffled:

Doti, myślę, że będzie dobrze. W poprzedniej ciąży też tak miałam, ale jakoś od 20 tygodnia dopiero. Na każdej wizycie miałam bardzo dokładnie sprawdzaną szyjkę i spojenie właśnie. Nic się nie rozchodziło do samego końca. Moja pani dr mówi, że jeśli ból nie promieniuje na brzuch, nie jest ciągły albo długotrwały czy nie do zniesienia, to nie ma się co przejmować. Tylko oczywiście trzeba już powoli trochę zwalniać tempo...

Oj zdecydowanie dużo szybciej się męczę. Mieszkam na 3 piętrze, kiedyś bez problemu mogłam wbiec na górę po schodach, teraz jak wejdę, mam lekką zadyszkę i przyspieszone tętno.

reklama
malinka ja mam identyczne spostrzeżenia jak Twoje. Już od dawna zauważyłam, że znacznie szybciej łapię zadyszkę, czasami mam wrażenie, że serce zaczyna mi mocniej bić, co wyraźnie czuję... Niestety teraz tak już chyba będzie, im większy będzie brzuszek :tak:

Zastanawiam się jednak, jeśli oczywiście wrócę do formy i nie będę musiała cały czas leżeć, jeśli wskazania lekarza na to pozwolą, by zacząć chodzić do jakiegoś klubu fitness na zajęcia przeznaczone właśnie dla kobiet w ciąży.Co o tym myślicie? Byłyście już może na takich zajęciach?

Miłego dnia, dziś piękna pogoda :-)

Do góry