reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Macie już tzw. "kresę czarną"? Ja dziś zaczęłam zauważać, że powolutku linia od pępka w dół zaczyna ciemnieć. Już ją w każdym razie widać, ale jeszcze jest bardzo jasna.
No i pępek idzie stanowczo do przodu ;) Jeszcze nie wystaje za brzuch, bo na to za wcześnie, ale już nie jest ładnie wklęśnięty - jest zagłębienie, a w środku wystający pępek ;) Jak dla mnie to najśmieszniejszy objaw ciąży :D

reklama
mój pępek nigdy nie wyskoczył do przodu :szok: chyba jestem za gruba :-D kreski też nie ma i nie było za to zauważyłam wczoraj, że mam już strasznie twardą kulke pod cyckami i sie zastanawiam czy ta macica może być już tak wysoko:baffled:

O!:) Ja mam twarde "coś" jeszcze poniżej pępka...

Poprzednio miałam wszystkie te śmieszne symptomy ciąży - i kreskę, i pępek. Zapowiada się powtórka z rozrywki ;)

Macie już tzw. "kresę czarną"? Ja dziś zaczęłam zauważać, że powolutku linia od pępka w dół zaczyna ciemnieć. Już ją w każdym razie widać, ale jeszcze jest bardzo jasna.
No i pępek idzie stanowczo do przodu ;) Jeszcze nie wystaje za brzuch, bo na to za wcześnie, ale już nie jest ładnie wklęśnięty - jest zagłębienie, a w środku wystający pępek ;) Jak dla mnie to najśmieszniejszy objaw ciąży :D

ja też tak mam z pępkiem :-) śmiesznie to wygląda :-D

U mnie kreski ani widu, ani słychu, ale rozmawiałam z mamą, ona żadnej kreski nie miała, ani ze mną, ani z bratem, więc może u mnie też nie będzie?

Pępek za to mam, podobnie jak Ty bardziej wypłaszczony, dokładnie sobie mogę obejrzeć jego dno, podczas, gdy normalnie jest bardzo zawinięty i głęboki;-) Fajne toto!

Wczoraj położyłam się spać zaraz po 21szej, dziś już trochę lepiej, choć krzyże bolą, jednak to pewnie to całodniowe siedzenie przy biurku daje mi w kość. A dziś znów w prawym boku u dołu przy chodzeniu coś mnie boli, jak nie urok to .... :(

ewa86 - ja taką delikatną kreskę to dopiero pod koniec ciąży miałam, a pępek to już teraz mam śmiesznie sterczący ale tylko u góry, w szczególności jak bluzka opinająca to fajnie go widać. Zrobiłam nawet wczoraj zdj to w wątku brzuszkowym umieszczę potem :)

ja jeszcze kresy nie mam, z Natką mi wyszła dopiero w ósmym miesiącu, pępek mam ogólnie głęboki ale teraz już widzę jego dno ;-)

reklama
Do góry