reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

z tym spaniem to najgorzej będzie na samym końcu, jak już nie wolno ani na brzuchu ani na wznak ani na prawym boku, pamietam, że spania na lewym boku miałam po ciąży z Natką już tak dość, że po porodzie spałam przez jakiś czas tylko na prawym :-)

reklama
Witam;) jestem tu nowa,ale z marszu już powiem, że schizy to mam prawie cały czas bo pierwszą ciąże poroniłam;( teraz jestem w drugiej (12tc) i niby jest wszystko ok,ale wiecie jak to jest.Jeszcze jutro badanie genetyczne;) Ale mam nadzieje ,że bedzie wszystko ok;) Pozdrawiam wszystkie Sierpniówki.Mam termin na 24.Trzymajcie kciuki;)

mala.di powiem Ci, że ja całą poprzednią ciężę martwiłam się brakiem brzucha (nie jakoś strasznie ale myślałam o tym) nie dość, że nie tyłam to miesiące leciały a po mnie dalej nic nie było widać. Teraz jest podobnie i już się pogodziłam z tym, że gdzieś za dwa miesiące ktoś tę ciążę zauważy. Przełom 6/7 miesiąca to był u mnie. I co wizytę uspokajała mnie moja lekarka, że tak może być i nie niesie to żadnych zagrożeń. Taka fizjonomia i należy się cieszyć, że w 9 miesiącu możesz sobie bikini ogolić;-)
Maks urodził się nie za duży ale o hipotrofi nie było mowy.

A co do mojego samopoczucia to jest średnio.Mulenie w żołądku,zgaga codziennie ;(Nieraz sobie rzygne.Po prostu masakra.Nic mi się nie chce,jeść,śpać,do wszystkiego się zmuszam.Czuję się brzydka,syfy wychodzą na twarzy i wogóle kaszana z samopoczuciem;( Mam nadzieję że już niedługo z nadejściem wiosny się to zmieni,bo naprawdę cieszę się z tej ciąży;)Nasz pierwszy potomek;D Mój mąż i ja czujemy że to córcia bedzie i dlatego zabiera mi moją urodę..hehehe;D a niech sobie bierze tylko żeby zdrowa była.

kakarolinka nawet mi nie przypominaj golenia bikini hehe
Mój poprzedni ogromny brzuch odbierał mi tą możliwość, pamiętam że już w desperacji próbowałam że tak powiem "od dupy strony":-D. Ileż to było kombinowania i wszystko na marne ;-)
Małym brzuchem bym się nie przejmowała, moja mama mogła sobie mnie do kieszeni wsadzić a na porodówce pytali- po co przyszła... Takim to dobrze :). Nie ma rozstępów i skóra wróciła zaraz na miejsce.

jukix masz rację mały brzuch to super wygoda. Ale rozstępy jak się mają zrobić to i tak się zrobią. Mi się zrobiły takie mini co prawda i tylko dwa ale jednak. Też się mnie pytali po co przyszłam:)) ale skóra fakt od razu wraca do normy i nic nie wisi. I można z porodówki wyjść w gaciach z przed ciąży
A golenie od dupy strony :-D:-D:-D

No to może nawet powinnyśmy się cieszyć z małych brzuchów :p
dwoma rozstępami myśle, że bym sie nie przejęła, ważne by nie zaatakowały całego brzucha, piersi...
wisząca skóra przeraża najbardziej. moja koleżanka dość dużo utyła w ciąży, już w 2/3 miesiacu miała brzuszek i choć teraz waży mniej niż 50kg to tej skóry i rozstępów pozbyć sie nie da rady, a ma straszne.

Niektórzy znajomi to mi przestają wierzyć, że serio mówiłam o ciąży. :-p

mala di dokładnie cisz się z tego bo mały brzuch jest super, Ja to się nawet obawiałam, że w drugiej mnie szybciej wywali ale na szczęście wszystko idzie tym samym torem. Pamiętam mnie też się znajomi pytali w 5 miesiącu czy aby na pewno w ciąży jestem :-D a te skóry wiszące, rozstępy to sprawa indywidualna zależy od genów w dużej mierze.

Ja jak już pisałam miałam ogrooomny brzuchol, rozstępów żadnych na nim, ale skóra "wklepywała" się bardzo długo. Rozstępami obdarowana zostałam na udach bokach i delikatnie pod piersiami. Czekam czy i teraz mnie wywali :szok:

reklama
to musi być dziwne uczucie taka luźna skóra nie? wcześniej o tym nie myślałam bo ja z porodówki wyszłam i wyglądałam normalnie i myślałam, że to normalne :szok: a tu sie mogę za pół roku zdziwić.

Do góry