reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Zylcia, ja przyjmuje olej z wiesiołka, wszystko idzie gładko :)

Nie wiem jak Wy, ale ja to nie czuję się jak w ciąży, czy już się przyzwyczaiłam do objawów?
Bóle w podbrzuszu bardzo lekkie, takie okresowe, ale tylko wieczorami, jest i znika. Piersi po nocy mam zdrętwiałe, trochę nietykalskie, ale nie bolą... Mdłości jak nie było tak nie ma dalej.
Nie wiem, czy to dobrze czy źle. Mam się stresować? wizytę mam dopiero 14 lutego, chętnie poszłabym wcześniej...

reklama
Wczoraj był pierwszy dzień kiedy nie byłam senna wieczorem :)) Czuję, że nadchodzi nowa epoka :-D:-D i niedługo będę mogła góry przenosić.
Zaparć nigdy nie miałam ale podejrzewam, że wpływ na to ma wypijane co dziennie 2l wody. Spróbujcie może zadziała:)

Codziennie rano parzę sobie w szklance pół łyżeczki siemienia (to jest dosłownie 2 łyki) i nie mam tego problemu.

Ale to siemie lniane to musi mielone być tak? Sama mielisz czy kupujesz czy jak? Pół łyżeczki siemienia i ile wody dajesz? No i jaki jest efekt? Natychmiastowy czy można spokojnie do pracy iść?

na wzdęcia (mnie pomogły po fasolce po bretonsku) espumisan.. biore regularnie jak tylko czuje się zagazowana:-)

Ja też biorę. Jest OK. Na początku myślałam ze umrę od tych gazów.

Zylcia, ja przyjmuje olej z wiesiołka, wszystko idzie gładko :)

W jakiej postaci i jak często to bierzesz? No i jaki efekt? natychmiastowy czy łagodny?

Biorę tabletkę dziennie, to raczej działa jako nawilżacz, żeby był dobry poślizg. Działa delikatnie.

Ale to siemie lniane to musi mielone być tak? Sama mielisz czy kupujesz czy jak? Pół łyżeczki siemienia i ile wody dajesz? No i jaki jest efekt? Natychmiastowy czy można spokojnie do pracy iść?

Ja kupuję siemię w ziarenkach (najlepsze SANTE) i mielę je w młynku do kawy, ale jak nie masz gdzie mielić to kup mielone. Na pół łyżeczki leję może 1,5 kieliszka wody, trudno mi podać ile to jest. Tylko woda musi być gorąca i trzeba mieszać przy zalewaniu, bo się skawali. Musisz wypróbować, po zaparzeniu musi być ciągliwe, a nie rzadkie. Przed wypiciem wsypuję jeszcze trochę soli do smaku.
Efekt nie jest natychmiastowy, musisz pić z tydzień aż siemię podziała na perystaltykę jelit i pobudzi je do działania. Ja wypróżniam się normalnie, bez żadnych sensacji "w drugą stronę"

Ostatnia edycja:
prawdopodobnie to ucisk na nerwy które mogą promieniować w różne okolice:-)

ale tez czasami a nawet częściej mi mrowieją z podniecenia:-D:cool:

reklama
Do góry