reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
Oj zeby bylo sprawiedliwie to watek narazie niech bedzie 2w1 czyli Objawy i samopoczucie w ciazy i po ciazy;-)
A wiec u mnie jesli chodzi o opuchlizne to w ciazy niezle musialam byc spuchnieta bo juz na 3 dzien po porodzie jak sie zobaczylam to az sama stwierdzilam ze mam szczuple lydki-czego niegdy nie zdarzylo mi sie powiedziec:-D Wogole oprocz brzucha to jakos nawet tak bardziej sie sobie podobam niz przed ciaza:-D, moze dlatego ze lzejsza sie c zuje mimo 3kg na + jeszcze. M stwierdzil ze wolal moje lydki w rozmiarze ciazowym, bo teraz sa za chude, ah Ci faceci:nerd:

Ja mam dokładnie to samo :-) mnie zostały jeszcze 2kg na plusie, ale i tak jak patrzę w lustro to jakoś tak atrakcyjniej się czuję. I mam to samo spostrzeżenie odnośnie nóg, jakieś takie szczupłe mi się teraz wydają. A zawsze najbardziej nie lubiłam swoich nóg!!! A mojemu M. też się chyba podoba, bo się zaczął częściej przytulać :-)

A mnie po ciąży został podbród. Bo to nie podbródek jest, tylko podbród taki. No i te kilka rozstępów po bokach, które na czerwono pojawiły się już po porodzie. Nie robię z tego tragedii bo laską nigdy nie byłam :-p, no ale jednak bez podbróda, oponki na brzuchu nad raną z cc i tych kilku rozstępów byłoby milej :-p.
Dawno się nie ważyłam... Ale skoro jeść zaczęłam normalniej to pewnie waga poszła do góry. Jak się Bąbel ode mnie odessie to wskoczę na wagę ;-).

kiedys narzekalam na swoje 48kg,ze taka otyla jestem, a po porodzie wydawalam sie sobie taka chuda, nawet od razu gdy mialam jeszcze 5miesieczny brzuszek... potem to w ogole jak ta macica sie obkurczyla to gdyby nie to ze nie miescilam sie w spodnie to bym myslala ze chudsza jestem niz bylam, ale teraz z kazdym dniem wydaje mi sie ze jestem grubsza:p nie wiem czy tyje od obzarstwa czy moze po prostu wraca mi jakies ''normalniejsze'' patrzenie na siebie i zaczynaja mi przeszkadzac fałdki ktore zostaly...

reklama
Zylcia jak je czujesz, pieką Cię czy coś to poproś kogoś żeby tam spojrzał. Nie mówię, że jesteś ekstremalnym przypadkiem jak ja ale u mnie dwa razy zrobiła się infekcja od nierozpuszczonych szwów.

Do góry