reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Nic tylko mnie to stresuje, bo nie wiem czego się spodziewać. Powinno być czarno na białym: albo skurcze i bóle są albo ich nie ma. Wtedy człowiek by trochę spokojniejszy po gruncie chodził...

reklama
u mnie też nic nie oznaczają - boli mnie już tak ze 2 tyg a szyjka cudownie zamknięta ani myśli się przygotowywać :/

I u mnie od dłuższego czasu takie skurcze, jak na okres... też będę czekała na takie konkretne bolesne i przede wszystkim regularne..jedynie u mnie zmiana jest taka, że od trzech dni bardzo często i mocno twardnieje mi brzuch i boli jednocześnie. Twardnienia brzucha też juz miałam kiedyś, potem się wyciszyło od kilku dni bardzo często mi znowu zaczął twardnieć. Mam nadz.,że szyjka się przygotowuje :)

Proponuję zmianę tego wątku na samopoczucie po ciąży :)

no i zaczynam:
Czy Wam dziewczyny puchną nogi? Ja od dziś mam nogi jak balony. I nie jest to związane z upałem jakimś straszliwym. Wy też tak macie? Przeszukałam neta i wiele osób pisało o opuchliźnie po porodzie - to nie jest jakiś objaw czegoś złego?

toż to dyskryminacha dwupaków :p

no helouuuu :)

zylcia, a na powazniej, moja znajoma po porodzie (miala cc) spuchla tak ze sie nie mogla w legginsy wbic ktore przygotowala na wyjscie ze szpitala. wiec mi sie wydaje ze tam cos w organizmie szalec moze po takiej rewolucji jak wydanie nowego czlowieka na swiat. ale pewna nie jestem, jesli masz mozliwosc skontrolowania cisnienia to moze na wszelki sprawdz, czy Ci jakos masakrycznie nie rosnie, bo to zawsze malo bezpieczne, w ciazy czy po ciazy

Ostatnia edycja:
reklama
Oj zeby bylo sprawiedliwie to watek narazie niech bedzie 2w1 czyli Objawy i samopoczucie w ciazy i po ciazy;-)
A wiec u mnie jesli chodzi o opuchlizne to w ciazy niezle musialam byc spuchnieta bo juz na 3 dzien po porodzie jak sie zobaczylam to az sama stwierdzilam ze mam szczuple lydki-czego niegdy nie zdarzylo mi sie powiedziec:-D Wogole oprocz brzucha to jakos nawet tak bardziej sie sobie podobam niz przed ciaza:-D, moze dlatego ze lzejsza sie c zuje mimo 3kg na + jeszcze. M stwierdzil ze wolal moje lydki w rozmiarze ciazowym, bo teraz sa za chude, ah Ci faceci:nerd:

Co do hormonow, buzuja strasznie:baffled: raz sie ciesze z byle czego , raz same lzy z oczu leca. Zaczelo sie gdzies w 4 dobie po porodzie, powoli sie to uspokaja, ale zdarzaja sie jeszcze lzy z byle powodu...:baffled:

Co do innych objawow: bol plecow, widomo troche rana po cieciu, czasem zmeczenie a z tego rozdraznienie.
No coz poczatki do latwych nie naleza i tak sobie to wszytsko tlumacze. Trzeba byc cierpliwym i dac sobie i dziecku czas na oswojenie sie z nowa sytuacja:-)

Do góry