reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
Wiecie co mnie męczy od kilku dni, normalnie jedzenie mi się cofa. Zazwyczaj w nocy, gdy śpię, nagle mnie taki kwas w przełyku budzi. To nie zgaga, tylko normalnie jak bym zwymiotowała. Czy to mały tak kopie w żołądek, że mi się cofa? masakra, obrzydliwe to jest!

Ja tak mam jak sie najjem porzadnie:-D Wy tak piszecie o konskiej masci a mi raz M wysmarowal nia plecy bo wytrzymac juz nie moglam a potem przezywalam czy nie zaszkodzi:-D

Wczoraj z M bylismy na dosc dlugiej wycieczce ponad godz jazy samochodem i ...mialam przez jakies 15 min skorcze dosc ,,porzadne'', myslalam ze sie zaczyna ale gdy dojechalismy na miejsce i pochodzilam to przeszly zupelnie. W drodze powrotnej znow je mialam i znow mysl ze moze to jednak juz...ale gdy wysiadlam z auta ustaly i juz sie nie pojawily. Do tego byly bole jak na @. ehh juz myslalam ze Adas sie do nas wybiera a tu liiipa:nerd:

a mi ciut skurcze ustały, tzn. mam je codziennie,a le jakby mniej-albo po prostu juz nie zwracam na nie uwagi. Poza tym ten pęcherz!!!!!!!! Nigdzie z domu się ruszyć dalej nie można,bo zaraz parcie i iść nie mogę! jakbym miała bobo w kroku! poza tym twardnieje brzuch, czasem przy skurczu boli i krzyż i uda, kłucia w pachwinach. A tak ogólnie to super, nawet zabrałam się za robienie niewielkich zapasów jedzeniowych na czas po porodzie, bo po prostu lubię gotować :) wczoraj zrobiłam mężowi krokiety z pieczarkami i już się mrożą,dziś zrobiłam bazę na rosół (drobiowy), jutro popichcę fileciki-mężowi posmażę, sobie podgotuję :) i będzie jak znalazł na pierwsze kilka dni po powrocie ze szpitala:) aaaa jak coś, to mężulek będzie gotował, bo na szczęście tez potrafi hehe! a może po prostu czuję, że to już tuż tuż i tak podgoniłam..? oby!!!!!!!!!!!!!!

a mnie wczoraj cos wysypało w okolicach podbrzusza, strasznie swedzi w nocy, ze spać nie mogę :( Dziś po kąpieli zauważyłam, że jest tych krostek coraz więcej... ma któraś z Was coś podobnego. Czytałam, że nie jest to groźne i znika po porodzie ale ten świąd mnie przeraża...

k8 organizm przygotowuje się do porodu, ale na kiedy? Ja tak mam też długo. U mnie skróciło szyjkę i mam rozwarcie, ale regularnej akcji skurczowej brak i d..a
a jak o objawach to może wiecie co może znaczyć taki szczypanie na samej górze brzucha, a może to nie ma nic wspólnego z ciążą?

reklama
k8libby, jak masz taki stały ból jak na @ a brzuch ci regularnie nie twardnieje to nie masz się czym martwić- tak jak piszą dziewczyny macica się przygotowuje. U mnie też to jest od daaaawna i nic właśnie się nie działo, dopiero jak od tej niedzieli doszły mi bardzo bolesne stawiania macicy to szyjka coś tam ruszyła

Do góry