reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
Wiecie co mnie męczy od kilku dni, normalnie jedzenie mi się cofa. Zazwyczaj w nocy, gdy śpię, nagle mnie taki kwas w przełyku budzi. To nie zgaga, tylko normalnie jak bym zwymiotowała. Czy to mały tak kopie w żołądek, że mi się cofa? masakra, obrzydliwe to jest!

Ja tak mam jak sie najjem porzadnie:-D Wy tak piszecie o konskiej masci a mi raz M wysmarowal nia plecy bo wytrzymac juz nie moglam a potem przezywalam czy nie zaszkodzi:-D

Wczoraj z M bylismy na dosc dlugiej wycieczce ponad godz jazy samochodem i ...mialam przez jakies 15 min skorcze dosc ,,porzadne'', myslalam ze sie zaczyna ale gdy dojechalismy na miejsce i pochodzilam to przeszly zupelnie. W drodze powrotnej znow je mialam i znow mysl ze moze to jednak juz...ale gdy wysiadlam z auta ustaly i juz sie nie pojawily. Do tego byly bole jak na @. ehh juz myslalam ze Adas sie do nas wybiera a tu liiipa:nerd:

a mi ciut skurcze ustały, tzn. mam je codziennie,a le jakby mniej-albo po prostu juz nie zwracam na nie uwagi. Poza tym ten pęcherz!!!!!!!! Nigdzie z domu się ruszyć dalej nie można,bo zaraz parcie i iść nie mogę! jakbym miała bobo w kroku! poza tym twardnieje brzuch, czasem przy skurczu boli i krzyż i uda, kłucia w pachwinach. A tak ogólnie to super, nawet zabrałam się za robienie niewielkich zapasów jedzeniowych na czas po porodzie, bo po prostu lubię gotować :) wczoraj zrobiłam mężowi krokiety z pieczarkami i już się mrożą,dziś zrobiłam bazę na rosół (drobiowy), jutro popichcę fileciki-mężowi posmażę, sobie podgotuję :) i będzie jak znalazł na pierwsze kilka dni po powrocie ze szpitala:) aaaa jak coś, to mężulek będzie gotował, bo na szczęście tez potrafi hehe! a może po prostu czuję, że to już tuż tuż i tak podgoniłam..? oby!!!!!!!!!!!!!!

a mnie wczoraj cos wysypało w okolicach podbrzusza, strasznie swedzi w nocy, ze spać nie mogę :( Dziś po kąpieli zauważyłam, że jest tych krostek coraz więcej... ma któraś z Was coś podobnego. Czytałam, że nie jest to groźne i znika po porodzie ale ten świąd mnie przeraża...

k8 organizm przygotowuje się do porodu, ale na kiedy? Ja tak mam też długo. U mnie skróciło szyjkę i mam rozwarcie, ale regularnej akcji skurczowej brak i d..a
a jak o objawach to może wiecie co może znaczyć taki szczypanie na samej górze brzucha, a może to nie ma nic wspólnego z ciążą?

reklama
k8libby, jak masz taki stały ból jak na @ a brzuch ci regularnie nie twardnieje to nie masz się czym martwić- tak jak piszą dziewczyny macica się przygotowuje. U mnie też to jest od daaaawna i nic właśnie się nie działo, dopiero jak od tej niedzieli doszły mi bardzo bolesne stawiania macicy to szyjka coś tam ruszyła

Do góry