reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

ja wczoraj zobaczyłam jakie mam wielkie podgardle :szok: no i wczoraj moja położna w szoku była na moje brzuszne rozstępy, że pięknie mnie dziewczyny załatwiły :szok: no ale trudno, teraz mi się tylko marzy ciało bez bebena jak to moja starsza mówi :-) a mój mąż zachwycony jest cyckami, to może nie są aż takie smutne :rofl2::rofl2:

reklama
Chyba większość z nas zaczyna czuć się podobnie..ja mimo, iż kilka osób powiedziało mi (łącznie z moim mężem,to zabiłam go śmiechem), że chyba zeszczuplałam, że wszystko w brzuch jakby poszło, że twarz smukła, ręce i reszta, to do mnie to nie dociera! widzę siebie jako grubą ciężarną i tyle :p i też mam ostatnio myśli pt"oby mała była tylko zdrowa"... juz nie mogę się doczekać, jak nie będę co chwilę latała do wc, bo pęcherz uciśnęty i jak spojrzę w dół i zamiast brzucha zobaczę swoją hihi ;) i też dołączam do grona dziewczyn, które ostatnio odczuwają kłucia i ból w pachwinach.. mnie od dwóch dni boli mocno okolica miednicowo-krzyzowo-posladkowo-udowo-pachwinowa .. szczególnie w nocy, że też nie mogę się po prostu przekręcić z boku na bok, tylko jak małpa na rękach-łokciach się unoszę i tak to działa...ja już chce naprawdę za tydzień rodzić, czyli w 38tygodniu... i się zastanawiam, czy dojdę do swojej wagi i kiedy? no cóż, oprócz tego, że jesteśmy/będziemy mamai, jesteśmy też kobietami, więc to chyba naturalne, że oblukujemy uważnie swoje ciała ;)

Lekarka powiedziała, żę ten bolący cycek to jednak zastój :szok: jeszcze nie urodziłam a już mam zostoje :baffled: dlatego cała noc nieprzespana, a dziś nic lepiej. Jeszcze gorączki mi od tego brakuje a może mam bo w sumie czuję się rozpalona :-(

no właśnie nie wiem bo tego za dużo być nie może. okłady ciepłe kazała robić. Ot uroki boskich, wielkich cycków, wszystko pozatykane czuję, że z karmienia znów nici będą.

kakarolina - ja mam mikrocycki a i tak miałam z Natalią zastój.. rozmasowywuj grudki, rób masaże prysznicem, okłady z ciepłej pieluszki, potem staraj się odciągnąć.. ja na koniec kładłam jeszcze okłady ze schłodzonych liści kapusty. Niestety gorączka może się pojawić.. Ja walczyłam z tym dziadostwem 12 godzin..

a mi dziś potwornie wywaliło brzuch :szok: nawet mąż wrócił z pracy i krzyknął :o matko! ale masz ogromny brzuch!!" :szok: chyba się młody jakoś dziwnie przemieścił ale czuję się dosłownie tak, jakby chciał mi przez pępek wyjść!! Z|resztą prawie nie mam już pępka! do tego wystrzelił mi od tego rozstęp nad pępkiem :baffled:

Ostatnia edycja:
karolina masuj piersi pod gorącym prysznicem, aż się zrobią miękkie, nawet 3 razy dziennie

mnie też rwie w kroczu, po lewej str na początku myślałam, że jakieś ścięgno nadwyrężyłam, ale już tak ponad tydzień, a ból cały czas się utrzymuje
bardzo mi stopy popuchły, ale nie mam białka w moczu, w ogóle to nogi całe zrobiły mi się wielkie i ociężałe

brzuch w rozstępach to u mnie norma, a cycule też całkiem całkiem, mąż chciałby je wymiziać, ale w jedynej pozycji nie sięga

reklama
Do góry