reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

ja wczoraj zobaczyłam jakie mam wielkie podgardle :szok: no i wczoraj moja położna w szoku była na moje brzuszne rozstępy, że pięknie mnie dziewczyny załatwiły :szok: no ale trudno, teraz mi się tylko marzy ciało bez bebena jak to moja starsza mówi :-) a mój mąż zachwycony jest cyckami, to może nie są aż takie smutne :rofl2::rofl2:

reklama
Chyba większość z nas zaczyna czuć się podobnie..ja mimo, iż kilka osób powiedziało mi (łącznie z moim mężem,to zabiłam go śmiechem), że chyba zeszczuplałam, że wszystko w brzuch jakby poszło, że twarz smukła, ręce i reszta, to do mnie to nie dociera! widzę siebie jako grubą ciężarną i tyle :p i też mam ostatnio myśli pt"oby mała była tylko zdrowa"... juz nie mogę się doczekać, jak nie będę co chwilę latała do wc, bo pęcherz uciśnęty i jak spojrzę w dół i zamiast brzucha zobaczę swoją hihi ;) i też dołączam do grona dziewczyn, które ostatnio odczuwają kłucia i ból w pachwinach.. mnie od dwóch dni boli mocno okolica miednicowo-krzyzowo-posladkowo-udowo-pachwinowa .. szczególnie w nocy, że też nie mogę się po prostu przekręcić z boku na bok, tylko jak małpa na rękach-łokciach się unoszę i tak to działa...ja już chce naprawdę za tydzień rodzić, czyli w 38tygodniu... i się zastanawiam, czy dojdę do swojej wagi i kiedy? no cóż, oprócz tego, że jesteśmy/będziemy mamai, jesteśmy też kobietami, więc to chyba naturalne, że oblukujemy uważnie swoje ciała ;)

Lekarka powiedziała, żę ten bolący cycek to jednak zastój :szok: jeszcze nie urodziłam a już mam zostoje :baffled: dlatego cała noc nieprzespana, a dziś nic lepiej. Jeszcze gorączki mi od tego brakuje a może mam bo w sumie czuję się rozpalona :-(

no właśnie nie wiem bo tego za dużo być nie może. okłady ciepłe kazała robić. Ot uroki boskich, wielkich cycków, wszystko pozatykane czuję, że z karmienia znów nici będą.

kakarolina - ja mam mikrocycki a i tak miałam z Natalią zastój.. rozmasowywuj grudki, rób masaże prysznicem, okłady z ciepłej pieluszki, potem staraj się odciągnąć.. ja na koniec kładłam jeszcze okłady ze schłodzonych liści kapusty. Niestety gorączka może się pojawić.. Ja walczyłam z tym dziadostwem 12 godzin..

a mi dziś potwornie wywaliło brzuch :szok: nawet mąż wrócił z pracy i krzyknął :o matko! ale masz ogromny brzuch!!" :szok: chyba się młody jakoś dziwnie przemieścił ale czuję się dosłownie tak, jakby chciał mi przez pępek wyjść!! Z|resztą prawie nie mam już pępka! do tego wystrzelił mi od tego rozstęp nad pępkiem :baffled:

Ostatnia edycja:
karolina masuj piersi pod gorącym prysznicem, aż się zrobią miękkie, nawet 3 razy dziennie

mnie też rwie w kroczu, po lewej str na początku myślałam, że jakieś ścięgno nadwyrężyłam, ale już tak ponad tydzień, a ból cały czas się utrzymuje
bardzo mi stopy popuchły, ale nie mam białka w moczu, w ogóle to nogi całe zrobiły mi się wielkie i ociężałe

brzuch w rozstępach to u mnie norma, a cycule też całkiem całkiem, mąż chciałby je wymiziać, ale w jedynej pozycji nie sięga

reklama
Do góry