reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Wlasnie to jest najgorsze ze nie wiadomo co nas czeka, bo chocbysmy sie nie wiadomo jak przygotowaly to los moze splatac figla i wymyslic dla nas zupelnie inny scenariusz. A moze byc tak ze dziewczynom zupelnie nie przygotowanym pojdzie jak z platka...Nie ma reguly. Chyba lepiej przygotowac sie na makabre najgorsza i przezyc pozytywne zaskoczenie niz podejsc leciutko i przezyc nie mile rozczarowanie:tak:
A od malej.di czekamy na wiesci na watku ,,wiesci ze szpitala'';-)

reklama
Ja mam za niskie cisnienie ostatnio :/
i chyba z tego powodu duszności
Ja wychodze z założenia że co ma być to bd ale pocieszam sie tym ze jak bd bolało bardzo to M bd sie strał tym bardziej jakoś mi to zrekompensowac później :p

No ja niby w szkole rodzenia, tu na forum ( :) ) , w poradnikach, od znajomych sporo rzeczy sie dowiedzialam, ale to tylko teoria.Jesli chodzi o codzienne cwiczenia oddychania czy inne takie to niestety nie przylazylam sie i tez ide w ciemno. Mysle tylko ze lepiej bedzie jesli myslac o tym jak to bedzie bede wyobrazac sobie najgorszy bol i wogole ze ,,lekki'' porod akurat mi sie nie przytrafi, zawsze to jakies przygotowanie psychiczne:tak:
Zazdroszcze troszke Wam -przyszlym mamom po raz kolejny, bo mimo ze kazdy porod jest inny to jednak wiecie jak to wyglada, jak to wszystko jest przed i po, no i w opiece nad dziecmi juz wprawione;-), a nie jeak wiekszosc z tych ktore beda mamami po raz 1 skok na gleboka wode...

Martyna ja tez licze na to ze moj M gdy zobaczy ,,ile sie wycierpialam'' ,bedzie chcial mi to zrekompensowac np.posprzata w domu, ugotuje itp:-D

Ostatnia edycja:
Zazdroszcze troszke Wam -przyszlym mamom po raz kolejny, bo mimo ze kazdy porod jest inny to jednak wiecie jak to wyglada, jak to wszystko jest przed i po, no i w opiece nad dziecmi juz wprawione;-), a nie jeak wiekszosc z tych ktore beda mamami po raz 1 skok na gleboka wode...

My też byłyśmy rzucone na głęboką wodę przy 1 dziecku- ja do dziś pamiętam jak rano pielęgniarki przyniosły mi nagiego, umytego małego i kazały ubrać a ja się bałam go nawet dotknąć a co mówić o ubieraniu. Wszystkiego się uczyłam sama, instynkt duzo podpowiada. Niby teraz wiem więcej o opiece nad dzieckiem a stracha i tak mam jak to będzie z takim malutkim człowiekiem kiedy mam już duzego chłopca co już się sam obsłuży.
Każda z Nas jest/będzie dobrą mama na swój sposób:)

a ja Wam zazdroszczę tego łał i fali zalewajacego instynktu już nie uswiadczę raczej.
Nataszka u nas tez był szok. Jak mi młody zalał całe ubranie w szpitalu to mało na zawał nie zeszłam. Nie wiedziałam co mam robić nie miałam go w co przebrać ani zielonego pojęcia jak to zrobić ale wyjścia nie było

a ja Wam zazdroszczę tego łał i fali zalewajacego instynktu już nie uswiadczę raczej.

A wiesz, że ja nie miałam żadnego Łał i euforii. Jak urodziłam to moja 1 myśl była "W końcu mogę pójśc spać" a nie "Syna urodziłam cudnie".
Ale ja to Baby Blusa miałam niezłego, tydzień z łózka nie chciałam wstać tyle co siku nawet zębów nie myłam, a Oliska mi na karmienie do łozka przynosili. Ciekaw czy mnie teraz to ominie.

Kurcze blaszka wpadam ponarzekać
Jak mi źle to nawet sama nie wierzę.
Niedobrze tak, że nic zjeść nie mogę a czuję głód, boli głowa, słabo tak, że nie mam siły podnieść papierka, coraz silniejszy i wkurzający ból okresowy a na dodatek zrobiło mi się coś dziwnego z cyckiem. Strasznie boli z wewnętrznej strony i jest twardy jak kamień (chyba jak przy zastoju pokarmu:szok:) całą noc nie mogłam spać tak bolało :-:)-(
strasznie mi źle i jak tu przezyć dzień z dzieckiem...

reklama
Zaraz trzeba będzie nowy wątek rozpocząć "Kurde, czy ja już rodzę?"

Mnie też cycki bolą, ale to chyba od tego, że się większe zrobiły i ważą też swoje. Muszę sobie kupić taki cieniutki stanik bez fiszbin do spania. Spania... szumnie powiedziane... do przerzucania się z boku na bok w porze nocnej...
Ale święto lasu, zgagi wczoraj nie miałam. Może przez to, że truskawki się skończyły w moim warzywniaku.
Muszę zmienić owocowy front. Za śliwkami nie przepadam czereśnie brzydkie, może jagody? ale po tym to pewnie jakieś zatwardzenie mnie dopadnie...

Do góry