reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

mi tez zdarzylo sie wymiotowac z krwia i jak Kaja przypuszczam ze to od podraznienia bo pozniej mnie troszke gardelko bolalo i przelyk!!! Te kwasy sa okropne!!! Mysle ze to sie nie powtorzy i nie bedziemy musialy isc z tym do lekarza! ja nie cierpie wymiotowac i chyba moj organizm nie jest tez do tego przyzwyczajony,latego pojawila sie krew!!!

reklama
Ale sie usmialam jak krecik powiedzial,ze jej organizm nie jest przyzwyczajony do wymiotowania " hehheee.....
Moj organizm przez pierwsze 3 i pol miesiaca ciazy przeszedl taka szkole ,ze ja juz wlasciwie jestem profesjonalistka :D hahhaa, chyba sobie to dopisze do CV .

A co do kreski to slyszalam ze u niektorych sie robi ciemna ( linea nigra ) a u niektorych tez/albo jasna .
U mnie za to jest cale mnostwo niebieskich kresek :) bo mi zylki strasznie widac przez napiety brzuszek .

Boże jak mi was żal, że męczy was ta okropna zgaga, nie mam pojęcia o sposoboach jej zaradzania bo mnie na całe szczęscie jak do tej pory (i oby tak zawsze) to cholerstwo omija. Trzymajcie się i mam nadzieję, że jakoś sobie poradzicie.

Chcialam tylko powiedziec ,ze dzis cala noc nie zmruzylam oka ani na 5 minut przez ZGAGE .

Przeczytalam w ksiazce o ciazy ze to dlatego ,ze dziecko naciska na zoladek i oslabia miesnie ,ktore tam zamykaja klapke pilnujaca zeby z gory do zoladka tylko wchodzilo , a nie WYchodzilo.
I jak sie ta klapka nie domyka to........to wszystko jest mozliwe .

Oj biedulki,mi dolega tylko czasem i na krótko,wtedy piję wodę albo jem banana i jakos przechodzi,nic jeszcze z leków na to nie brałam...

Dla mnie najlepsze jest Rennie przy pierwszej ciązy też pomagało :) Spróbujcie

KajuMaju ja wlasnie dlatego ze w ogole nie wymiotowalam na poczatku, napisalam ze moj organizm nie jest przyzwyczajony! Moze to smiesznie brzmi ale tak bylo i sie bardzocieszylam ze mnie to ominelo! A teraz zdarza mi sie tak jak tobie, ze kwasy wychodza bez mojej wiedzy na zewnatrz!!! Strasznie nieprzyjemne uczucie!!!

reklama
No ja też ani razu nie doznałam wymiotów w ciąży :) Wogóle ostatnimi dniami mam jakby więcej siły,dziś np byliśmy na zakupach i po wszystkim tylko nogi mnie bolały,żadnych skurczów,tylko mały dziś baaardzo dokazuje,aż przy kompie usiedzieć trudno,a muszę ,bo robię dla niego zakupy :)

Do góry