reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Muszę wam coś napisać...zawsze w ciąży,no prawie,robi sie ciemna kreseczka na brzuszku...ja stojąc przedwczoraj przed lustrem zauważyłam u siebie...BIAŁĄ KRECHĘ!!!!!!!! Idzie naokoło pępka i zwężając się biegnie w dół...wydaje mi sie ,że tak naciągneła mi się skóra i dlatego jest taka jasna,jak zrobie fotkę to pokażę,komicznie to wygląda ;)

reklama
Pomocy !

Wykancza mnie zgaga !
Cieple mleko , zimne mleko , cukierki na nadkwasote ........ to wszystko pomaga na chwile . Tylko na chwile.

Na poczatku to bylo tylko pieczenie a teraz poprostu mnie wypala !
Zeszlej nocy dwa razy sie obudzilam ,bo sie zaksztusilam wracajacymi kwasami . Kurcze , myslalam,ze sie udusze . Polecialam do ubikacji i wymiotowalam ledwo zywa tymi kwasami i krwia .

Przepraszam was bardzo,ze takie szczegolowe opisy . Musialam sie pozalic .

Czy macie jakis sposob na to paskudztwo ?

Dodam,ze nie jem nic co mogloby wywolac zgage wiec to napewno nie od tego.

KajuMaju ja tez mam juz nawet zgage wtedy kiedy nic nie jem! Doskonale cie rozumiem! Mi polecono jesc orzechy wloskie, to znaczy zuc je az do takiej miazgi! U mnie to niezbyt dziala ale jem i wierze w to ze pomoze! Przxyznam szczerze ze zaopatrzylam sie w koncu w Reniee i jak juz mnie tak niemilosiernie te kwasy mecza to biore jedna tabletke! Nie za czesto ale jednak pomaga!!!

Kaja,ratuj się raczej jakimś środkiem z apteki,zapytaj co w Stanach jest odpowiednie dla kobiet w ciązy...i kiedys AneczkaK pisała,że super jest zjeść łyżkę siemienia lnianego i popić wodą...spróbuj tez zjeść ze dwa banany,podobno zobojętniają kwasy...powodzenia!

No wlasnie mam taki odpowiednik Reniee . U nas sie to nazywa TUMS i jest jeszcze bardziej mdle niz reniee .

Mam banany to zaraz sprobuje ,ale prawde powiedziawszy to ledwo co moge jesc przez ta cholere .
Siemienia lnianego tutaj raczej nie mozna kupic .......chyba ze w jakiejs polskiej zdrowej zywnosci . Jesli faktycznie pomaga to poszukam takiego sklepu .

A orzechy jesli nie pomoga to napewno nie zaszkodza :) Sprobuje !

Ale z was fajne babki ! DZIEKI !!!

Kaja czy mi się przywidziało ,czy rzeczywiscie napisałaś że wymiotowałaś rzaem z krwią .Jeśli tak ,to lepiej zapytać lekarza co się dzieje .Ja też od jakiegoś czasu mam zgage i też mnie wymiotowało ale krwią nie .Kochanie jeśli tak dalej będzie skonsultuj się z lekarzem

UWAŻAJ NA SIEBIE !!!!

tak , tak napisalam.
Mysle ,ze to od podraznionego kwasami przelyku . Naprawde malo sie nie udlawilam jak mi sie ten nawrot plynow z zoladka przydazyl podczas snu.

Zdarzylo sie to tylko raz ze z krwia , wiec mam nadzieje ze to nic strasznego :(

kAJU też mam taką nadzieję ,ale i tak UWAŻAJ NA SIEBIE. Ja co do zgagi próbowałam już wszystkiego i nic..... w końcu pomógł reniee .Zgaga sama przychodzi ot tak ,niektórzy mówią że jak za dużo zjemy ale guzik prawda . Obojętnie co zjem i ile zjem ona atakuje

reklama
dziwne Olu, że zrobiła się kreska biała..... dziwne....
może faktycznie od napięcia skóry

Do góry