reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Ewan ,współczuje ,mnie ostatnio mordowało .Wiem że mozna stosować manti (czytałam na noworodku,że dziewczyny stosują).Ja próbowałam z owocami ale nic nie pomogło ale może akurat tobie pomoże .I czasami mleko pomaga

reklama
czesc kobitki, mam problema, moze ktoras cos pomoze.... kilka dni temu dostałam wysypki i zaj... swedzi az sobie siniaki robie moj gin to zbagatelizował ze niby uczulenie na nowalijki albo proszek hm, ja oczywiscie doczytałam jakis czarny scenariusz na necie i wyszukałam chorobe (sie zwie cholestaza) teraz chce zrobic sobie badania i nie wiem jak sie nazywaja moze ktoras miała skierowanie na badania w kierunku tej choroby (oczywiscie zeby wykluczyc) zdaje mi sie ze cos czytałam ze ktoras z was dostała skierowanie, plis pomocy!! :(, a jak na złosc ogólny moj lekarz bedzie dopiero jutro....

jA też miałam takie uczulenie przez 2 miesiące ,lekarz od razu wykluczył cholestaze ,także nie miałam robionych badań w tym kierunku ale za to dostałam skierowanie do dermatologa .wiemże wtedy dostałam jakąś maść (robiona ) ipuder . teraz od razu zgłaszałam lekarzowi ten problem z ostatnich ciąży (2) i przep[isał mi wapno dla ciężarnychCACIUM GLICONICUM .Chyba pomogło bo jestem prawie w 28 tygodniu ciąży i nic mi jeszcze nie wyskoczyło.Ale lepiej iść do lekarza i skonsultowaćsię .

Załączniki

• dev200bb___.png
    dev200bb___.png
    10,5 KB · Wyświetleń: 76
jestes kochana, jutro sie zamelduje u dermatologa albo jeszcze dzis, jak to miło miec wsparcie w was babeczki ;)

Agutek,to może być też alergia skórna,dopoki nie pójdziesz do dermatologa to zaserwuj sobie duuużo wapna rozpuszczalnego.Niestety w ciaży mamy bardzo wrażliwą skórę na różne uczulenia i alergie,mnie też to nie ominęło...

Agutek ja tez mialam bardzo swedzaca wysypke w pierwszych miesiacach i lekarz przepisal mi taka masc, nazywa sie tu ona Pevisone, bardzo mi pomogla. Podobno w ciazy jestesmy bardziej podatne na wszelkiego rodzaju grzybicze zakazenia. Ta masc jest bardzo skukteczna i nieszkodliwa. Zapytaj sie lekarza o odpowiednik w Polsce...trzymaj sie..

reklama
dziewczyny ,ja teraz mam problem .nie wiem ,może za bardzo się forsuje ,bo od kilku dni mam raz dziennie malutkie skurcze .wzięłam już nospe ,ale boję się żeby mój bejbus za bardzo się nie pospieszył.Mój lekarz będzie dopiero 5 maja ,bo on przyjeżdża z jaworzna do skawiny.Poczekam jeszcze kilka dni i trzymajcie za mnie kciuki ,żeby to było tylko straszenie przez moją dzidzie

Załączniki

• p65561.png
    p65561.png
    6,5 KB · Wyświetleń: 60
Do góry