Wow, ja usg tutaj mialam tylko 2 razy robione, na poczatku ciazy sie nawet denerwowalam bo czytalam o tylu potrzebnych badaniach a w ciagu 3 miesiecy mialam 1 wizyte (badanie moczu, krwi i cisnienia). Czasami sie zastanawiam, Dania to taki rozwiniety kraj a wydaje sie dla mnie taki zacofany czasami, albo za bardzo przyzwyczajona jestem do polskiej opieki medycznej, tylko nie wiem co lepsze ;D
reklama
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
Tu badania krwi ,moczu miałam robione za każdą wizyta i do tego badania cukru ,owa hbsi inne .
Jestem w szoku!!! To jak ci lekarze chca wiedziec czy z dzeckiem jest wszystko oki jak nie badaja??? Przeciez poprzez wlasnie takie badanie ginekologiczne to wiadomo jak dzidzia jest juz daleko itd!!! Ja tak jak Wiola mialam badania w pelnym zakreise na kazdej wizycie!!!
No nic Aniu nie ma co sie stresowac i tylko czekac na przyjscie waszego dzidziusia na swiat!!
No nic Aniu nie ma co sie stresowac i tylko czekac na przyjscie waszego dzidziusia na swiat!!
Dzieki, a ci lekarze z gory zakladaja ze wszystko jest ok chyba. Nie stresujemy sie zdrowiem, bo raczej dzidzius normalnie sie kreci, ale to czekanie jest denerwujace. Bedac ostatnio w pl w czerwcu mialam robione usg, z ktorego pl lekarz wyznaczyl termin na 12 a nie 16, czyli szykowalambym sie juz do szpitala, ale gdzies wyczytalam ze pierwsze usg jest najbardziej wiarygodne co do daty wiec sie trzymam 16
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
Ja pirewsze usg miałam na 25 lipca i chyba to jest bardziej prawdopodobne ,ale wszystko się jutro okaże ,co jest z dzidzią
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
I chyba przestawię sobie suwaczek na 25 lipca :laugh: :laugh:,zawsze te 5 dni zapasu ;D
reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Wiolcia to taki nasz lipcowy"głuszek" ;D Syp się mamuśka!