reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Aneczka, ja mam podobnie, ostatnie usg wpisane w karte ciąży mam w 29tc, kiedy dziecko było położone miednicowo, potem miałam jeszcze robione i ponoć jest główką w dół,ale w karcie juz mi tego nie wpisali, bo nie było wolnej rubryki :-[

Ale dziewczyny, mam do was ważne pytanie (zwłaszcza do tych co się dzis czy w najbliższym czasie do gina wybierają, może by zapytały.... :) )

Czy łożysko na przedniej ścianie macicy to to samo co łożysko przodujące ?
o ja miałam w 21t5d łożysko na przedniej ścianie macicy 1 stopnia, a 29t1d na przedniej ścianie 2 stopnia... ale gin mi nic nie powiedzial ze to zle, a łożysko przodujace to podobno wskazanie do cesarki ? Tylko moze to na przedniej scianie to po prostu jest "od góry" położone, a przodujace to jak zasłania szyjkę przed dzieckiem ?

Juz sama zgłupiałam i nie wiem....musze chyba w necie coś poszukac o tym....

A moze ktoras z was wie albo idzie do gina i moglaby zapytac ? ja mam wizyte w poniedzialek ale wolalabym wiedziec wczesniej...

Buziaki,
Mariola

reklama
dyziu na 10000 procent łozysko na przedniej scianie to nie jest łozyski przodujace, wiem napewno.

agutek ma rację dyziu,nie stresuj się! Ja was kochane pocieszę,że po porodzie ładnie schodzi woda z organizmu,ja normalnie teraz piję wodę hektolitrami,bo dobre na pokarm no i odwodniłabym sie inaczej...Co prawda,przy tych upałach nawet teraz puchną mi troszkę stopy i dłinie,ale to chyba kazdemu,nawet nie w ciąży ;) Źle znosimy te temperatury ale najbiedniejsze są nasze maluszki,mój synio przy cycaniu sie poci i grzeje :( A przeciez nie można dziecka takiego malutkiego w samym pampersie położyć...kiedy ma być chłodniej???????????

Dzis bylismy rano na zalupach i w tesco jest specjalna kasa dla ciezarnych i niepelnosprawnych. No oczywiscie w kolejce sami ciezarni (od piwa) panowie albo kobitki ok. 60tki z wielkimi brzuchami.. ale że to i tak była najkrótsza kolejka w calym markecie wiec sie ustawilismy. Szlo w miare szybko, bo mieli niewiele zakupow, ale moj Piotrek tak sie wkurzyl ta sytuacją, ze polecielismy (tzn o leciał a ja sie turlałam :D ) do biura obsługi i Piotrek tam nakrzyczal, ze po co te napisy, jak i tak inni tam sa itd itp... A najlepsze było jak ta kobita w biurze powiedziala - "MOZE KASJERKA NIE ZAUWAŻYŁA ŻE PANI JEST W CIAZY?" - a ja na to "NO TRUDNO MNIE NIE ZAUWAZYC JAK ZA CHWILE SIE ROZSYPIE??!!".... Jak wróce do tesco po ciazy to mnie chyba podepczą, bo wtedy to juz w ogole mnie nie bedzie widac - taka bede chuda hihihi

Elpis, no ladnie. Kobiety w 9 miesiacu ciazy nie zauwazyc ::) chyba niezle problemy ze wzrokiem mieli. Powiem Wam, ze od kiedy jestesmy w Hamburgu, ani razu nie zdazylo sie, zeby ktos nie ustapil mi miejsca, nie puscil gdziekolwiek przodem jak jeszcze z brzuszkiem chodzilam. a juz tymbardziej nikt nie powiedzial mi, ze ciazy po mnie nie widac ;D

UWAZAJ ELIPS BO JAK WEJDZIESZ DO TESCO TO MOZESZ ZUWAZYC SWOJE ZDJECIE I NAPIS TEJ PANI TU NIE OBSŁUGUJEMY ;D ;D ;D PARANOJA CO Z TYMI MARKETAMI KATJU U NAS NIE PATRZA CZY JESTES W CIAZY CZY NIE NIE TRAKTUJA NAS JAK KOBIETY Z PRZYWILEJAMI ALE NAM DO WAS JESZCZE DUZO BRAKUJE

reklama
Do góry