reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Ja dziś w nocy nie mogłam zasnąć.Najgorsze jest jak cały dom spi a ty nie.Do 2 giej sie męczyłam.W szumie to nic mnie nie bolało.

reklama
jestem już 3 dni po terminie byłam rano w szpitalu, zbadali maleńką ale jej chyba tam dobrze bo nie chce wyłazić. Martwi mnie to że nic sie nie dzieje najgorsze jest takie czekanie ::) Lekarz postraszył że może tak być do 2 tygodni??????!!!!! Nie wiem co gorsze poród czy czekanie :) Przez to nie moge spać budze się o 4 rano i zastanawiam się kiedy ona wyjdzie??? wieczorem też zasnąć nie moge...
Czytałam że Naturalne sposoby przyspieszania porodu to: spacery, chodzenie po schodach, seks, picie naparu z liści malin, jedzenie ananasów. Chyba zaczne stosować podwójnie :)

Emilinko w te chodzenie po schodach to nie wierz.Nie wiem jak z resztą ale jak lezałam w szpitalu to ordynator tłumaczył nam ze chodzenie po schodach powoduje tylko rozwarcie a czynność skurczową nie.Co innego jak masz skurcze.Po co ci samo rozwarcie..

Nie przejmujcie się ja też nie śpię po nocach ale to jest u mnie normalne w ciąży ,wtedy włączam telewizor ,czytam książkę i czekam do rana a po 5 rano usypiam jak wszyscy zaczynają się budzić do życia  :laugh: :laugh: :laugh:.Prześpie do 8 rano i zaczynam się szwendać

Ja jak miałam jescze wykładziny przy tamtych ciążach to kursowałam kilka razy na dzień nim po całym domu ,dobre na bóle krzyżowe

u mnie ze spaniem to jest najgorzej nad ranem obudze sie np o 5, 6,7 wiem ze jeszcze ejstem niedospana i kurde pojde siku i juz zasnac nie moge...i tak sie mecze z godzine az w koncu zasypiam...

czy wy tez co idziecie do kibelka to z ciekawoscia obserwujecie kolor swojego sluzu?:-) bo ja przygladam sie jak przez mikropskop heheh

poisy mam to samo chodze siku co godzine albo dwie a nad ranem koło 4 jak pójde to ni groma nie moge zasnąć tak do 7 apotem na godzinke albo dwie jeszcze zasypiam. Chyba zaczynam się przyzwyczając do nocnego wstawania i niespania :)

za każdym razem spoglądam :) jestem jak laborant pomału zaczynam fiksować, cały czas myśle kiedy urodze nawet filmu nie obejże w tv bo ciągle uciekam myślami i sie wsłuchuje w moje ciało

reklama
Do góry