reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Olu u Ciebie to faktycznie cos juz sie powoli zbliza :o poczekaj na mnie ;)
Ja wczoraj tez latalam do kibelka co 10 min ale w nocy akurat pod tym wzgledem bylo nienajgorzej(3 razy wstalam) ale noc i tak nie nalezala do najlepszych :p W srodku nocy przez sen poczulam ,ze cos mam w buzi, cos konsystencji gestego budyniu,nawet sie nie obudzilam ale wiem ,ze poprostu to polknelam.Po jakims czasie znowu cos mi sie zebralo w gebie i tez to polknelam ale zaraz po tym sie ocknelam i zaczelam sie zastanawiac co u licha sie dzieje ??? poszlam szybko do lazienki , patrze a geba pelna krwi(dziaslo mi strasznie krwawilo) myslalam ,ze sie zrzygam jak pomyslalam o tym ,ze ten budyn to krzepnaca krew :p :p :p :p :p :p :p Do tej pory mi niedobrze jak o tym pomysle ::)
Zwykle to dziaslo krwawilo mi jak je czyms podraznilam a wczoraj w ciagu dnia mi raz polecialo samo ,no i w nocy to okropienstwo bylo.Dentystka mowila ,ze to normalne w ciazy ,ze dziasla krwawia ale to bylo mega przegiecie :p :p :p :p :p

reklama
no no Olu to ostro u Ciebie:-)))) ciesz sie bo ja mialam natsepna spokojną noc   ;D bo oczywiscie moj Raduś woli w brzuszku siedziec niz wyjsc na sloneczko. a dzis ide na egzamin a pozniej niech sie dzieje co chce moge rodzic w kazdej chwili jestem gotowa hehehhe - tak se moge mowic oczywiscie :-) a i tak nie zalezy to odemnie :-)

Emilinko wydaje mi sie ze Twoje objawy sa takie jak u nas wszytskich czyli norma :-)

Oj Aneczko twoje nocne przezycie to chyba gorsze niz nasze glupie sny!!! Nie sadzilam ze az tak moga dziasla krwawic!!! Obserwuj sie tak jak Ola i jakby co to melduj poslusznie czy sie czasem gdzies nie wybierasz!!!

Ja dalej pozbywam sie czopa i brzuch twardnieje i boli na zmiane, wiec poki mnie nie zgina z bolu to grzecznie czekam!!!

No przezycie paskudne a co do bolow brzucha to tez mi ciagle brzunio albo sie twardy robi albo troche boli ale za kazdym razem jak cos mocniej boli to patrze na zegarek i ..niestety dalej nic sie nie dzieje :(
Juz zwatpilam ,ze maly sie urodzi przed terminem ::) Zaparl sie poprostu uparciuch ;)

Wlasnie co do terminu - a co robicie w sytuacji gdy termin minie a tu nic? Lecicie do szpitala czy czekacie dalej w domu?

Elpisku podobno do tygodnia mozna czekac a pozniej do szpitala... ale jeszcze nie biore tego pod uwage pewnie dzien po terminie zajrze do ginki jak cos:-)

A no to przez tydzien to luzik, bo ja tak bardzo nie chce isc wczesniej do szpitala!!! Od razu dostane goraczki, ze wtedy to mnie przez miesiac nie wypuszcza. A ta położna wczoraj powiedziala, ze po naturalnym porodzie jak wszystko jest ok to lezy sie tylko 2 doby :)

reklama
Do góry